CCR va dezbate pe 29 decembrie sesizarea USR privind Legea bugetului de stat pe 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecători CCR FOTO Arhivă
Judecători CCR FOTO Arhivă

Curtea Constituţională a informat că va dezbate miercuri, 29 decembrie, înainte de finalul anului, sesizarea USR asupra Legii bugetului se stat pe 2022, votată joi, în Parlament. Demersul USR a fost criticat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a atras atenţia că atacarea bugetului va duce la întârzieri privind implementarea măsurilor de sprijin pentru români.

USR a depus, vineri, sesizarea privind Legea bugetului de stat pentru anul 2022. Membrii USR acuză că proiectul încalcă mai multe prevederi constituţionale, printre care principiul calităţii legii şi principiul egalităţii în faţa legii.

Parlamentul a adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. În mod normal, proiectul ar fi mers  la promulgare în două zile, dacă nu era atacat la CCR. 

În acest context, şeful Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu le-a transmis membrilor USR că orice întârziere a bugetului reprezintă amânarea „nepermis de mult” a măsurilor pentru sprijinirea românilor

„Pentru neruşinaţii de la USR care atacă la CCR bugetul le transmit că orice întârziere se traduce în amânarea nepermis de mult a măsurilor de sprijin pentru oameni! Românii nu se hrănesc cu pancarte şi postări pe reţele de socializare! BIG DISLIKE- ca să înţelegeţi mesajul”, le-a transmis preşedintele social-democrat membrilor USR. 

Vicepremierul Kelemen Hunor a explicat însă la RFI că, în opinia sa, în cazul în care bugetul de stat pe 2022 este atacat la CCR în 48 de ore, judecătorii constituţionali vor da o decizie înainte de finalul anului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite