UPDATE Judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pentru Nelu Iordache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DNA cer arestarea preventivă a "Regelui Asfaltului", Nelu Iordache. Foto: Arhiva Adevărul
Procurorii DNA cer arestarea preventivă a "Regelui Asfaltului", Nelu Iordache. Foto: Arhiva Adevărul

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost adus din arest la Tribunalul Bucureşti, unde, începând cu ora 11.00, se va judeca solicitarea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui pentru delapidare, deturnare de fonduri, fals în înscrisuri şi spălare de bani. Ordonanţa de reţinere a expirat, în timp ce judecătorii au rămas în pronunţare.

UPDATE Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pe numele omului de afaceri Nelu Iordache

UPDATE Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare, duminică după-amiază, urmând să decidă dacă admite sau respinge solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Nelu Iordache pentru 29 de zile.

Potrivit avocaţilor omului de afaceri, ordonanţa de reţinere a omului de afaceri expiră duminică la ora 17.

Iordache a fost reţinut, sâmbătă seară, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat din nou de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El a fost convocat din nou la audieri, sâmbătă dimineaţă, aceastea durând câteva ore. În urma audierilor, procurorii anticorupţie au decis să emită o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pentru omul de afaceri.

Nelu Iordache a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, ordonanţa de reţinere urmând să expire duminică, după ora 18.00, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.
DNA a precizat, sâmbătă seară, că în urma extinderii cercetărilor, Iordache este urmărit penal şi pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe lângă cele trei infracţiuni pentru care omul de afaceri fusese deja pus sub acuzare.

"Prin Ordonanţele din data de 1 decembrie 2012, procurorii au dispus extinderea cercetărilor şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, în formă continuată; delapidare, în formă continuată; folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii, în formă continuată; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (27 acte materiale); spălare de bani", s-a arătat într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Nelu Iordache, în calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 25.000.000 lei, bani încasaţi în vederea proiectării şi execuţiei lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, lucrarea fiind finanţată în proporţie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite