„Regele asfaltului”, Nelu Iordache, urmărit penal pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iordache a fost audiat începând cu ora 2.00, împotriva sa nefiind luată, cel puţin deocamdată, nicio măsură preventivă FOTO zf.ro
Iordache a fost audiat începând cu ora 2.00, împotriva sa nefiind luată, cel puţin deocamdată, nicio măsură preventivă FOTO zf.ro

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al firmei Romstrade, pentru schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani.

UPDATE 12.10 Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al firmei Romstrade, pentru schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, anunţă DNA.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Iordache Nelu, administrator al SC ROMSTRADE SRL, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, toate în formă continuată", se arată într-un comunicat de vineri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).


Nelu Iordache a fost audiat în noaptea de joi spre vineri, timp de aproape şase ore, de procurorii anticorupţie care îl cercetează pentru deturnare de fonduri europene. Împotriva omului de afaceri, supranumit „Regele asfaltului", nu a fost luată nicio măsură preventivă, urmând să fie cercetat în libertate.

Patronul companiei Romstrade, Nelu Iordache, a fost audiat joi noapte spre vineri, timp de şase ore, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Capitală.

Iordache urmează să fie cercetat în libertate într-un dosar privind posibile deturnări de fonduri în cazul lucrărilor la autostrada Arad-Nădlac.

Audierea „Regelui asfaltului" a avut loc ca urmare a celor 12 ore de percheziţii efectuate joi la sediul companiilor Romstrade şi Blue Air, deţinute de acesta. Procurorii anticorupţie au ridicat documente, calculatoare şi laptopuri de la sediul firmei.

Sursele judiciare ale Mediafax susţin că Nelu Iordache s-a asociat cu firme portugheze pentru a realiza segmentul de autostradă Arad-Nădlac, iar acestea ar fi sesizat mai multe instituţii, printre care şi Comisia Europeană, din cauza unor nemulţumuri apărute în privinţa lucrărilor.

Prejudiciul cauzat ar fi de aproximativ şase milioane de euro.

Potrivit unui raport al Departamentului pentru Luptă Antifraudă, Nelu Iordache şi-ar fi însuşit ilegal şase milioane de euro din fondurile europene destinate construcţiei autostrăzii Nădlac-Arad. Din suma deturnată, omul de afaceri ar fi cumpărat un avion Boeing 737 cu două milioane de euro. Tot din banii pentru autostradă, un asociat al lui Iordache ar fi cumpărat terenuri în localitatea Adunaţi Copăceni, unde dorea să realizeze un aeroport.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, încheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite