Descinderi la firmele Romstrade şi Blue Air, controlate de omul de afaceri Nelu Iordache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afacerile lui Nelu Iordache, luate la puricat de procurorii DNA FOTO zf.ro
Afacerile lui Nelu Iordache, luate la puricat de procurorii DNA FOTO zf.ro

Procurorii anticorupţie efectuează, joi, percheziţii la firmele Romstrade şi Blue Air, ambele controlate de omul de afaceri Nelu Iordache. Dosarul, aflat în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie, vizează lucrări de utilitate publică efectuate de firma Romstrade la care au fost folosite fonduri europene.

Mai exact, dosarul ar viza o deturnare de fonduri de 6 milioane de euro la autostrada Arad-Nadlac pe asocierea Romstrade - Monteadriano, potrivit Hotnews.

Pe 22 noiembrie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că a reziliat contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, încheiat cu o asociere din care face parte şi compania Romstrade motivul principal fiind întârzierea lucrărilor.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop , declara pe 9 noiembrie că a fost notificat constructorul, iar rezilierea de facto a contractului va fi operată în termen de 15 zile. El a precizat atunci că motivul principal al rezilierii contractului este reprezentat de întârzierile în execuţie, proiectul fiind în prezent la stadiul de 20%, faţă de 70%, cât ar fi fost indicat.

Pop a adăugat că există şi alte motive pentru rezilierea contractului. "Este un complex de împrejurări, mai amplu", a precizat şeful CNADNR.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite