Cum „Rusia a câștigat în Transnistria“

Cum „Rusia a câștigat în Transnistria“

„Rusia a câștigat în Transnistria", titrează publicația gazeta.ru. După 20 de ani la cârma republicii separatiste, bătrânul dictator Igor Smirnov a părăsit oficial cursa „prezidențială". Rezultatele scrutinului, anunțate vineri, i-au adus în turul doi pe fostul și actualul șef al sovietului suprem, Evgheni Șevciuk și Anatoli Kaminiski.

Consiliul AIE va decide data alegerilor repetate

Consiliul AIE va decide data alegerilor repetate

Marian Lupu, preşedintele interimar al republicii Moldova a anunţat că data alegerilor repetate va fi discutată în cadrul Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană. „De această dată toată lumea ştia că, dacă se încheie cu rezultatul nul, mai există o şansă. Acum, cu cât mai aproape vom fi de ziua stabilită datei alegerilor, cu atât lumea va încerca să gândească mai profund şi să vadă adevărata valoare a votulu

Comunistul Voronin „nu se plânge" de viață în opoziție, atacă guvernarea și le dă în obraz oficialilor UE | uniunea europeana

Comunistul Voronin „nu se plânge

Liderul Partidului Comuniștilor îi cere Uniunii Europene „să renunțe la susținerea totală și deschisă" a actualei guvernări a Republicii Moldova și să nu mai ignore opoziția. Vladimir Voronin a solicitat acest lucru la întâlnirea cu delegaţia Comitetului pentru politică şi securitate al UE, venită în premieră la Chișinău.

Lupu mai face un pas spre Preşedinţie

Lupu mai face un pas spre Preşedinţie

Liderul Partidului Democrat se va înscrie oficial, până mâine, în cursa pentru fotoliul prezidenţial. Preşedintele interimar al ţării a declarat că a reuşit să obţină semnăturile a 57 de deputaţi, care însă „nu-i garantează un rezultat pozitiv" la 16 decembrie.

GALERIE FOTO Transnistrenii au ales, Rusia câştigă

GALERIE FOTO Transnistrenii au ales, Rusia câştigă

Cetăţenii din regiunea separatistă au ieşit ieri la aşa-zisul scrutin prezidenţial pentru a-şi alege liderul. „Oricine ar învinge, e important să ne susţină Moscova", spun într-un glas votanţii. Igor Smirnov, care a condus republica moldovenească nistreană mai bine de 20 de ani, s-a arătat convins că va obţine încă un mandat. Rusia mizează însă pe o rocadă la vârf.

Filat îi suspectează pe colegii de alianţă că ar fi mână în mână cu comuniştii şi cere semnarea unui angajament suplimentar

Filat îi suspectează pe colegii de alianţă că ar fi mână în mână cu comuniştii şi cere semnarea unui angajament suplimentar

Vlad Filat, liderul PLDM, a declarat, astăzi, în timpul Congresului V al PLDM, că va lua o decizie corectă faţă de AIE, în ceea ce priveşte susţinerea candidaturii la şefia statului. „PLDM îşi asumă acordul semnat, dar vom cere garanţii ca să fim siguri ca Partidul Democrat nu-i va aduce pe comunişti la putere", a spus Filat.

Republica Moldova a revenit la normalitate. Alegerea Maiei Sandu ca Preşedinte la Chişinău este un pas spre revenirea Republicii Moldova la normalitate şi în matca firească a drumului de apropiere de Uniunea Europeană, SUA, România şi, îndeobşte Occident – inclusiv Ucraina lui Zelenski intră aici.

acum 11 zile · comentarii (101)

În euforia firească a celor ce au decis, cu voturile lor, schimbarea direcţiei de orientare geopolitică de la Chişinău, prin semnalarea dorinţei de apropiere de Uniunea Europeană, ar trebui să nu se uite că reacţia Kremlinului nu se va lăsa aşteptată. Asta va reaminti societăţii animate de proiectul Maia Sandu, că doar România, Patria Mamă, rămâne în situaţii de crize viitoare, reazemul necondiţionat al democraţiei din judeţele de peste Prut.

acum 11 zile · comentarii (11)

Victoria Maiei Sandu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din R. Moldova nu a fost o surpriză atât de mare. Rezultatele primului tur au plasat-o, însă, în postura de favorit al turului al doilea al alegerilor prezidenţiale de peste Prut, în pofida scepticismelor de serviciu sau a tuturor predicţiilor catastrofice şi ridicole care s-au lansat (inclusiv că Igor Dodon va câştiga din primul tur!).

acum 24 zile · comentarii (16)

Maia Sandu a repurtat o victorie nescontată în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Toate sondajele de opinie arătau avansuri de 6-10% pentru Igor Dodon, chiar şi sondajul de după vot prezentat ieri arăta 5% pentru Dodon. Finalul, 3,5% peste Dodon pentru Maia Sandu e un salt încurajator. Totuşi... Atenţie la Dodon!

acum 25 zile · comentarii (19)

Ne apropiem de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de duminică, 1 noiembrie. Cum toate sondajele de opinie şi comentatorii apreciază certitudinea relativă a turului doi de scrutin – va avea loc pe 15 noiembrie între Maia Sandu şi Igor Dodon – se ridică întrebarea de ce să se ducă votanţii la urne în primul tur?

acum 28 zile · comentarii (9)

Nu vor fi proteste. Nu va fi destabilizare. Cetăţenii Republicii Moldova sunt cuminţi şi nu protestează. Opoziţia nu-i poate scoate la proteste, nu are capacitate de mobilizare. UE, SUA, NATO nu vor instabilitate la frontiere. O fântână de aberaţii şi vise utopice ale lui Igor Dodon care a uitat că UE nu face compromisuri cu principiile şi valorile sale şi că SUA urăsc cel mai mult furtul la alegeri şi alunecările nedemocratice.

luna trecuta · comentarii (76)

Am văzut programul de politică externă al Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în calitate de candidat la un al doilea mandat. Aveau dreptate atât Nicu Popescu, fostul ministru de Externe al Maiei Sandu, cât şi Asociaţia de politică Externă în comunicatul său recent în care priveau oripilaţi aberaţiile de acolo.

acum 2 luni · comentarii (25)

Departamentul de Stat al SUA a reacţionat la ceremonia organizată la Minsk, pentru menţinerea la putere a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care conduce Belarus din 20 iulie 1994 fiind astfel cel mai longeviv dintre toţi şefii de stat europeni, ce au deţinut puterea după încheierea Războiului Rece. Lukaşenko este încremenit în proiectul dictaturii sale, dar adversara sa, Svetlana Tihanovskaia, reprezintă viitorul ce poate fi doar amânat.

acum 2 luni · comentarii (10)

În toamna anului 2016, înainte de campania pentru alegerile prezidenţiale, pe un site cu fake news-uri înregistrat în Panama, chipurile de „satiră şi umor” – guralumii.net, fusese publicat doar un articol unde se afirma că Maia Sandu, candidatul pro-european, i-ar fi promis cancelarului german Angela Merkel că R. Moldova ar urma să găzduiască 30.000 de refugiaţi sirieni dacă va ajunge preşedinte.

acum 2 luni · comentarii (11)

În Republica Moldova, Parlamentul îşi reia lucrările în situaţia unei majorităţi fragile, chiar inexistente, după ultimele voturi dinainte de vacanţă, dar şi cu un timp suficient care a adus aranjamente noi şi legături subterane care mai degrabă au consolidat puterea şi poziţia lui Igor Dodon, preşedintele ostentativ pro-rus în funcţie.

acum 3 luni · comentarii (40)
Postari Recente
Modifică Setările