Ucraina dă asigurări că va sprijini Republica Moldova: „Vom face ce depinde de noi ca să fie în siguranță”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraina va face tot ce este posibil pentru ca Republica Moldova să fie în siguranță, asigură vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk, aflată în vizită la Chișinău, reiterând că în acest sens este nevoie de solidaritate și de susținere reciprocă.

Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei întreprinde o vizită la Chișinău. FOTO: Facebook
Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei întreprinde o vizită la Chișinău. FOTO: Facebook

,,Noi vom face tot ce este posibil, ce depinde de noi, ca Republica Moldova să se afle în securitate. De aceea avem nevoie numai de solidaritate și de susținere reciprocă. Împreună spre victorie!”, a declarat Olena Kondratiuk, vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei. 

Olena Kondratiuk a avut o întâlnire cu vicepreședinta Parlamentului de la Chișinău, Doina Gherman, care la rândul ei a reiterat că Republica Moldova continuă să ofere sprijin Ucrainei. 

 ,,Republica Moldova din prima zi a fost solidară cu Ucraina și cu poporul ucrainean. Am condamnat fără echivoc invazia rusească și am oferit sprijin constant atât diplomatic, umanitar, dar și politic. Continuăm să oferim sprijin practic celor 117.000 de ucraineni refugiați care se află în Republica Moldova. În anul 2023, peste 1, 6 de milioane de tone de mărfuri, în mare parte cereale, au tranzitat Republica Moldova către Uniunea Europeană. Mă bucur să constat, că în pofida războiului, Moldova și Ucraina își întăresc infrastructura de transport. Țin să menționez că după 25 de ani tronsonul de cale ferată Basarabeasca-Berezino a fost redeschis și vom începe, sper eu, construcția podului transfrontalier Cosăuți-Yampil”, a spus oficialul moldovean. 

,,Am fost, suntem și vom fi alături”

Totodată, Doina Gherman a subliniat că Ucraina și Republica Moldova au același parcurs, adică parcursul european.

,,Țările noastre au aceleași aspirații: să facă parte dintr-o lume liberă, democratică, prosperă. Avem același parcurs: parcursul european și, cu siguranță, atâta timp cât Ucraina va fi în siguranță, atâta timp și Moldova va fi în siguranță, apărând Ucraina, apărăți și Republica Moldova. Noi am fost, suntem și vom fi alături”, a punctat vicepreședinta Parlamentului țării vecine. 

Întrevederi cu mai mulți demnitari moldoveni 

La Chișinău, vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk, a mai avut întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și reprezentanți Guvernului Recean, ai Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, dar și cu femeile de afaceri ale comunitatea ucrainene în Republica Moldova.    

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite