Iulia Navalnîi, soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, susţine că a fost filată la Chişinău: „Dragă Maia Sandu, de ce mă urmăriţi?”. Reacţia Preşedinţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia si Aleksei Navalnii FOTO EPA-EFE
Iulia si Aleksei Navalnii FOTO EPA-EFE

Iulia Navalnîi, soţia opozantului rus Alexei Navalnîi, susţine că a fost filată la Chişinău. Aceasta a scris într-o postare pe pagina sa de Instagram că a fost reţinută pe Aeroportul din Chişinău pentru verificări suplimentare, iar după ce a ajuns la hotel şi-a dat seama că este urmărită, transmite Unimedia.info.

În context, Iulia Navalnîi a venit cu o întrebare către Maia Sandu: „Dragă Maia Sandu, de ce mă urmăriţi”.

„M-am dus la punctul de control şi am fost condusă foarte politicos într-o încăpere separată şi m-au aşezat pe o ladă din metal. I-am întrebat de ce mă reţin, iar ei au zis că este o procedură obişnuită pentru cei care vin pentru prima oară în ţară. Ospitalitate, ce să zic”, a spus Iulia Navalnîi.

Ea a mărturisit că a fost întrebată şi unde se va caza şi dacă are bilet retur, însă după ce a prezentat informaţia, nu a fost eliberată şi paşaportul nu i-a fost returnat. Mai mult, aceasta spune că poliţistul i-a fotografiat cu telefonul fiecare pagină din paşaport, iar la final a întrebat dacă este sigură că vrea să intre în Moldova.

Preşedinţia Republicii Moldova a reacţionat la acuzaţiile aduse de Iulia Navalinîi.

„S-a dispus investigarea şi clarificarea situaţiei de către instituţiile competente - atât în ceea ce ţine de verificările la care a fost supusă la sosirea în ţară, pe Aeroportul Chişinău, cât şi în legătură cu pretinsa sa urmărire. Din 24 februarie, toţi cetăţenii străini din spaţiul CSI sau din ţări cu pericol de migraţiune sunt supuşi unor proceduri suplimentare de control, la intrarea în Republica Moldova. Datoria instituţiilor este ca aceste verificări să fie făcute în strictă conformitate cu legea şi cu o abordare corectă”, se spune într-un comunicat al Preşedinţiei.

Poliţia de Frontieră a anunţat că s-a autosesizat în urma declaraţiilor făcute de Iulia Navalnîi, privind verificarea suplimentară în punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internaţional Chişinău şi a comunicat că, după data 24 februarie, odată cu instituirea situaţiei de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, la intrarea în ţară toţi cetăţenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate. Aceste verificări au fost extinse şi asupra persoanei în cauză. 

„Procedura de control special la traversarea frontierei de stat este una pentru toţi, excepţii nu pot fi admise”, se spune în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite