CSP a acceptat sesizările lui Sorin Stati şi Dorin Chirtoacă în privinţa lui Dumitru Robu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Robu, procurorul general interimar pus în funcţie de guvernarea PAS
Dumitru Robu, procurorul general interimar pus în funcţie de guvernarea PAS

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat sesizarea fostului şef de la Moldtatsa, Sorin Stati, şi pe cea a fostului primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, privind pretinse acţiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, transmite TV8.

Membrii CSP au desemnat deja şi un procuror care să examineze cele două cereri. Este vorba despre procurorul Nadejda Busuioc. 

Potrivit TV8, Nadejda Busuioc este în sistem din anul 2013, atunci când s-a angajat la Procuratura Anticorupţie. Trei ani mai târziu, a fost transferată la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), iar în anul 2020, a revenit la Procuratura Anticorupţie. 

Fostul director al companiei de stat MoldATSA, Sorin Stati, a lansat acuzaţii grave la adresa procurorul general interimar, Dumitru Robu. Potrivit lui Stati, pe când Robu activa în calitate de procuror în Procuratura de Transport, în anul 2008, acesta ar fi estorcat bani de la oameni de afaceri pentru a nu organiza controale şi pentru a clasa dosare penale.

Ex-primarul Chişinăului s-a adresat către Consiliul Superior al Procurorilor cu solicitarea ca procurorul general interimar, Dumitru Robu, promovat în funcţie de guvernarea PAS, să fie demis pentru că ar fi instrumentat dosare penale la comandă, în perioada guvernării oligarhului Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite