În weekend, benzina va fi mai ieftină în Republica Moldova cu 30 de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pompa-benzina carburanti

În următoarele trei zile, un litru de benzină va costa 30,63 lei, cu 32 de bani mai puţin decât astăzi. Şi motorina se va ieftini cu 13 bani, un litru costând 28,80 lei. Preţurile maximale au fost afişate de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, transmite IPN.

Preţurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către ANRE în baza Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere. Pe parcursul ultimelor două săptămâni, au fost luate în calcul cotaţiile Platts care s-au micşorat cu 14,4 % la benzină şi cu 9,8% la motorină, micşorarea reprezentând circa 193 $/tona la benzină şi 122,5 $/tona la motorină.

Ieftinirile la carburanţi au început în iulie. Aceasta după ce preţurile la benzina COR 95 şi motorină au crescut constant începând cu toamna anului trecut. Pentru comparaţie, la începutul lunii septembrie 2021, un litru de benzină cu cifra octanică 95 costa 20,23 lei, iar un litru de motorină –16,42 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite