Ucraina propune Republicii Moldova şi României să creeze un spaţiu economic comun

Ucraina propune Republicii Moldova şi României să creeze un spaţiu economic comun

Portul Giurgiulesti. FOTO: Adevarul

Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Ivan Hnatişin, a propus crearea Zonei Economice Internaţionale „Reni-Giurgiuleşti-Galaţi” ce va permite Ucrainei, Republicii Moldova şi României unificarea potenţialului porturilor celor trei state.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ideea principală de realizare a Zonei Economice Internaţionale „Reni-Giurgiuleşti-Galaţi” este de a trece de la concurenţă la unificarea potenţialului porturilor celor trei ţări. Acest fapt va contribui nu doar la restabilirea traficului pe Dunăre, dar şi la renaşterea social-economică a anumitor regiuni din Ucraina, Moldova şi România”, a subliniat diplomatul în cadrul mesei rotunde cu participarea oamenilor de afaceri din Ucraina şi Republica Moldova, trasmite ukrinform.ru.

Ambasadorul a subliniat interesul companiilor ucrainene de a-şi extinde investiţiile în Moldova, inclusiv în parcurile industriale din întreaga republică, însă Ucraina aşteaptă ca Republica Moldova să-şi îmbunătăţească legislaţia şi să aibă atitudine adecvată faţă de investitorii străini.

Precizăm că, recent, la Chişinău a avut loc un forum de afaceri moldo-ucrainean organizat de Camerele de Comerţ din Ucraina şi Moldova cu asistenţa misiunilor diplomatice ale ambelor state.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările