Reţeaua de retail Linella a preluat Unimarket Discounter. Tranzacţia a avut loc pe 16 iulie

Reţeaua de retail Linella a preluat Unimarket Discounter. Tranzacţia a avut loc pe 16 iulie

Linella are dup[ preluare 56 de magazine

SRL Ducates grup (Linella), care aparţine omului de afeceri Vasile Dragan, a făcut o ofertă de nerefuzat unui concurent de pe piaţa de retail din Republica Moldova - Unimarket Discounter, chiar dacă proprietarii acesteia încercau o concentrare cu alte companii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Piaţa moldovenească se dezvoltă în direcţia concentrării. Câştigă cel care o va face primul. Chiar dacă eram în negocieri cu alte companii, am decis că e mai raţional să acceptăm oferta Gucates grup şi să ne vindem businessul“, a declarat pentru „Ekonomiciskoe obozrenie“ fostul preşedinte al consiliului de directori al Unimarket, Romeo Furtună.

După preluare, se estimează că Linella va avea 70.000 de clienţi zilnic în cele 56 de magazine şi o cifră de afaceri pe zi de 4 milioane de lei.

Experţii vorbesc despre cea mai mare tranzacţie de pe piaţa comerţului cu amănuntul, iar Consiliul Concurenţei examinează operaţiunea de concentrare economică.

Potrivit cifrelor de afaceri din 2012, Unimarket Discounter a avut 400-500 de milioane de lei, iar Linella - 300-400 de milioane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: