65,7% din exporturile Republicii Moldova au mers în ţările UE şi 15,8% în CSI | uniunea europeana

65,7% din exporturile Republicii Moldova au mers în ţările UE şi 15,8% în CSI

Republica Moldova a exportat în primele unsprezece luni ale anului trecut mărfuri în valoare totală de 2,6 miliarde dolari, mai mult cu 3%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. 65,7% din totalul de exporturi au mers în ţările Uniunii Europene, faţă de 69,4% în 2018, iar în ţările CSI s-au exportat 15,8% din mărfuri, faţă de 15,5% în 2018, transmite IPN cu referire la datele Biroului Naţional de Statistică.

Moldova a semnat acordul de livrare şi tranzit de gaze naturale din 1 ianuarie 2020

Moldova a semnat acordul de livrare şi tranzit de gaze naturale din 1 ianuarie 2020

SRL „Operatorul Sistemului de Transport gaze al Ucrainei”, SRL „Moldovatransgaz” şi SA „Moldovagaz” au semnat Acordul tripartit de operare pentru toate punctele de interconectare а sistemelor de transport ale Republicii Moldova şi Ucraina (Alexeevka, Grebeniky, Căuşeni, Ananyiv, Limanskoe). Acesta va asigura livrările şi tranzitul de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2020, transmite IPN.

Bugetul municipal, aprobat în două lecturi. Deficitul bugetar este de circa 300 milioane de lei

Bugetul municipal, aprobat în două lecturi. Deficitul bugetar este de circa 300 milioane de lei

Veniturile bugetului municipal pentru 2020 vor depăşi 4,3 miliarde de lei şi vor fi în creştere cu 11% faţă de 2019. Cheltuielile sunt estimate la 4,6 miliarde de lei şi sunt mai mari cu 9,4% faţă de anul curent. Proiectul bugetului adoptat în două lecturi de către consilierii municipali la şedinţa de joi, 26 decembrie, arată că deficitul bugetar va constitui anul viitor aproape 300 de milioane de lei, transmite IPN.

Moldova a exportat mai mult cu 3,4% în primele zece luni ale anului

Moldova a exportat mai mult cu 3,4% în primele zece luni ale anului

Republica Moldova a exportat în primele zece luni ale anului curent mărfuri în valoare totală de 2,3 miliarde dolari, mai mult cu 3,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. 65,5% din totalul de exporturi au mers în ţările Uniunii Europene, faţă de 69,5% în 2018, iar în ţările CSI s-au exportat 15,5% din mărfuri, faţă de 15,7% în 2018, transmite IPN cu referire la datele Biroului Naţional de Statistică.

Implementarea pachetului energetic III, condiţionată de soluţionarea datoriilor la gaze | uniunea europeana

Implementarea pachetului energetic III, condiţionată de soluţionarea datoriilor la gaze

Implementarea pachetului energetic III şi a Legii cu privire la gazele naturale, adaptată conform directivei europene, este condiţionată de către comunitatea energetică europeană prin soluţionarea datoriilor pentru gazele naturale şi reglementarea apartenenţei activelor, adică a bunurilor şi a patrimoniului „Moldovagaz” SA în ansamblu, transmite IPN.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 4 ani · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 4 ani · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 4 ani · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 4 ani · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 4 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 4 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 3 ani · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 5 ani · comentarii (6)
Postari Recente