Secrete dietetice din bucătăria Andreei Raicu

Secrete dietetice din bucătăria Andreei Raicu

Andreea a gătit supă rece de castraveţi

Vedetele s-au pus pe scris. Este şi cazul Andreei Raicu, care în urmă cu două zile şi-a lansat la Chișinău prima carte de bucate destinată celor care au grijă de silueta lor

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adevărul": De unde te-ai inspirat pentru cartea ta de bucate?

Andreea Raicu: Reţetele provin din toate călătoriile şi locurile unde am fost. Am ales lucrurile care mi-au plăcut, pe care le-am inclus în alimentaţia mea şi pe care vreau să le împărtăşesc şi oamenilor din jurul meu. Am fost deseori întrebată ce mănânc de arăt aşa. Multă lume îşi imaginează că mă ţin cu două frunze şi trei migdale, ceea ce e complet neadevărat. Mănânc enorm. Dar în sensul că servesc în cantităţi mici, de multe ori pe zi. Sunt în carte câteva feluri pe care le pregătesc acasă. Pe altele le servesc la restaurant. Am ales reţete care se gătesc uşor şi repede, pentru că trăim într-o agitaţie continuă, când nimeni nu petrece mult timp în bucătărie.

E o anumită influenţă gastronomică predominantă în acest volum?

Sunt reţete cu ingrediente care se găsesc uşor, pentru că vreau să fie accesibile tuturor oamenilor. Sunt reţete pe bază de legume, seminţe, fructe de mare şi peşte. Deşi îmi place mult bucătăria asiatică, multe din ingredientele de-acolo sunt foarte greu de găsit. Am păstrat doar preparatele asiatice care pot fi simplu pregătite.

Cui îi este adresată cartea?

Tuturor oamenilor care vor să mănânce mult, sănătos şi să arate bine. Din perioada în care am devenit model şi până în urmă cu câţiva ani am încercat foarte multe diete. Am înţeles că înfometarea nu este o soluţie şi, după ce am citit mult şi am experimentat toate aceste reţete, am ajuns să înţeleg că e foarte important să mănânci tot ce-ţi cere organismul şi să îţi păstrezi sănătatea.
Lansezi cartea doar în faţa unui public feminin.
Da, pentru că femeile gătesc, chiar dacă şi bărbaţii sunt preocupaţi de bucătărie. Ele sunt cele care cumpără cărţile, cumpără şi haine familiilor lor şi cele care, până la urmă, organizează mai mult sau mai puţin viaţa bărbaţilor de lângă ele.

Ai scris de una singură?

M-am consultat cu nutriţionista mea, Anda Avramescu, împreună cu care colaborez de patru ani, de când am renunţat la carne. S-a mai uitat peste carte şi profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Român de Cercetări Alimentare. Cunoaşte atât de multe lucruri legate de alimentaţie, încât niciodată nu încetează să te uimească.

Nu te afli pentru prima dată la Chişinău. Ce te atrage aici?

Este o linişte mult mai mare decât în Bucureşti. Mi-aş dori să vin în mai, pentru că toată lumea îmi vorbeşte foarte frumos despre această perioadă aici. Toţi oamenii cu care m-am întâlnit aici sunt foarte blânzi. Nu i-am cunoscut altfel decât aşa.

Ce preparate culinare ai descoperit în Moldova?

Nu foarte multe, pentru că de cele mai multe ori am mâncat în hotel. Azi am să încerc ceva, pentru că mi s-a spus că sunt o grămadă de restaurante cu specific rusesc şi, în general, bucătării estice.

Care sunt planurile tale pentru viitorul apropiat?

Deocamdată pe planul principal este cartea, pe care o promovez în cât mai multe oraşe din România. Este primul volum din seria proiectelor andreearaicu.ro, platforma prin care-mi propune să creez o comunitate de femei care ştiu să trăiască frumos.

Ce părere ai despre aportul mare de organizaţii şi programe din Moldova care promovează intensiv femeile, pe plan politic, social şi economic?

Nu-mi prea dau seama care este tendinţa aici. Pledez pentru femeia care ştie ce vrea. Dar, pe de altă parte, nu susţin femeia atât de independentă încât nu mai lasă pe nimeni în jurul ei şi care încearcă să-şi facă bărbatul să se simtă mic, ca să se simtă ea mare. O femeie oricât de independentă ar fi trebuie să nu uite să fie feminină şi să aibă grijă de ea.

MODĂ ŞI TELEVIZIUNE

Vedeta româncă a debutat pe micile ecrane în 1996, la Pro TV, iar din 2000 a apărut la Prima TV, unde a prezentat reality-show-urile „Big Brother" și Megastar. Totodată, Andreea Raicu a lansat colecţii de modă împreună cu cei mai importanţi designeri de peste Prut.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările