Străzile periculoase pentru bârlădeni

Străzile periculoase pentru bârlădeni

Poliţiştii rutieri din oraş spun că în intersecţia de la Cerbul de Aur s-au produs cele mai multe accidente rutiere. „Adevărul de Seară“ vă prezintă în această săptămână cele mai periculoase zone pentru pietonii şi şoferii din Bârlad şi Vaslui.

Vasluienii, datori cu 60 de milioane de lei

Vasluienii, datori cu 60 de milioane de lei

Suma reprezintă restanţele acumulate de localnici în primul trimestru al anului la împrumuturile făcute la bănci. Datele Băncii Naţionale a României (BNR) arată că restanţele vasluienilor au crescut cu 21 de milioane de lei la creditele în lei şi cu 8 milioane la împrumuturile în valută.

Acordurile ruso-turce din 5 martie privind încetarea confruntărilor sunt din ce în ce mai fragile. Trupele lui Assad au rămas la sud de autostrada A5 şi se pregătesc să ia cu asalt zona muntoasă Jabal Zawiya la sud de autostrada A4, controlată de grupuri rebele, cu precădere Hayat Tahrir al-Sham, în timp ce Turcia continua masarea trupelor la nord de A4 în zona de dezescaladare Idlib, gândind şi ea o posibilă operaţiune nouă.

acum 7 zile · comentarii (6)

Este dureros ce se întâmplă în ţară. Numărul persoanelor infectate creşte de la o zi la alta. Din lipsă de protecţie eficientă, personal medical se îmbolnăveşte şi un spital se închide temporar. Acesta este cel mai mare şoc pe care noi toţi l-am suferit după cel de-al doilea război mondial şi este nevoie urgentă de un răspuns bine coordonat.

acum 7 zile · comentarii (8)

Nu dorm deloc liniştit ştiind că în situaţiunea nefericită a unei retrageri temporare a preşedintelui Iohannis, din posibile raţiuni medicale, cel care se instalează la Cotroceni e un neprieten dovedit al regimului drepturilor omului în România, domnul Titus Corlăţean. Bun prieten al fundamentaliştilor, altfel.

acum 7 zile · comentarii (24)

Hrănim furia colectivă cu migala unui maestru în filigran. Nu-i nicio întâmplare că noi, românii, am excelat în turnătoria la Securitate în vremurile comuniste. Este mai degrabă reflectarea unei vocaţii. Am devenit şi călăi, dar şi victime, însă asta nu ne-a împiedicat să ducem absurdul „pe cele mai înalte culmi”.

acum 7 zile · comentarii (58)

În aproape 30 de zile, în care lumea pare că s-a oprit, spaima, insecuritatea şi individualismul au cuprins mare parte dintre societăţile acestei planete. Pandemia cu COVID19 ne aruncă într-o nouă etapă a existenţei noastre în care, mai mult ca niciodată, distanţarea socială pare să fie singura cheie care ne poate deschide uşa spre normalitate.

acum 8 zile · comentarii (7)

Săptămâna trecută am pomenit despre liliac,  a cărui aripă era folosită pe vremuri într-o sumă de farmece şi vrăjitorii, iar câţiva dintre prietenii virtuali l-au blamat, aş zice eu, pe nedrept, ceea ce mă îndeamnă să scriu azi despre acest animal straniu, mamifer zburător, cu aripi neobişnuite, pe care unii le consideră înrudite cu ale demonilor.

acum 8 zile · comentarii (1)

Specific. Măsurabil. Şi tot restul ingredientelor clasicului acronim managerial. De miercuri, 11 martie, sistemul public al Educaţiei din România a comutat de paradigmă, trecând 100% de la interacţiunile de învăţare din sălile de clasă la interacţiunile de învăţare la distanţă. O transformare fără precedent pentru şcoală şi societate. E timpul ca miercuri, 18 martie, să măsurăm cum a fost în această primă săptămână cu totul altfel. SMART!

acum 16 zile · comentarii (0)

Trecem printr-o criză majoră, provocată de coronavirus. Dar există viaţă şi după această criză. Situaţia din China, Coreea de Sud, Japonia ne demonstrează că şi această situaţie poate fi stăpânită cu inteligenţă, determinare şi colaborare între instituţii, şi între ele şi cetăţeni. Până în prezent, evoluţia situaţiei crizei generate de coronavirus ne este oarecum favorabilă, comparativ cu alte ţări.

acum 16 zile · comentarii (16)

Săptămâna de circ politic încheiată ieri are autori clari cu nume şi prenume. Ei sunt preşedintele Klaus Werner Iohannis, premierul fost şi actual Ludovic Orban şi acei domni şi doamne din conducerea PNL care nu au dat ascultare celor care i-au avertizat că e greu, e aproape imposibil, în cadrele constituţionale actuale, să organizezi alegeri anticipate.

acum 17 zile · comentarii (32)

Produs de Institutul V-DEM al Universităţii din Goteborg, raportul prezintă o analiză exhaustivă, foarte bine documentată, asupra unui proces extrem de vizibil pe plan mondial, anume “declinul global al instituţiilor liberal democratice”, consemnând cazul Ungariei ca situaţie limită în Europa în ce priveşte abandonul valorilor democratice.

acum 8 zile · comentarii (109)

Nu am auzit încă de cineva care să se plângă de duritatea decretelor militare emise de guvern. Am văzut însă din plin persoane care ignoră aceste recomandări, căci o recomandare fără sancţiune este o provocare a bunului simţ. Lipsa de fermitate şi insuficienta explicare a raţiunilor care stau în spatele ”recomandărilor”, politica paşilor mărunţi este ceea ce mă face să mă simt panicat.

acum 8 zile · comentarii (27)

Măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii COVID-19 vor deveni mai restrictive, şi de miercuri vom intra în carantina totală. Ieşirea din casă va fi permisă doar pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărăturile de alimente. O nouă restricţie vizează persoanele peste 65 de ani, care vor trebui „să stea practic tot timpul în casă”, conform şefului statului.

acum 8 zile · comentarii (30)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 5 ani · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 5 ani · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 5 ani · comentarii (70)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 5 ani · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 5 ani · comentarii (10)
Postari Recente