Căţel blocat între doi pereţi de beton, salvat de pompierii vasluieni. Impresionat, un salvator l-a adoptat pe loc FOTO

0
Publicat:

Pompierii vasluieni au dus o luptă contra-cromomentru pentru salvarea unui căţel, care a rămas blocat între pereții a două clădiri. Impresionat de animal, unul dintre pompieri a decis să îl adopte.

Micul patruped a fost adoptat de către unul dintre pompierii care l-au salvat FOTO ISU Vaslui
Micul patruped a fost adoptat de către unul dintre pompierii care l-au salvat FOTO ISU Vaslui

Militarii din cadrul ISU Vaslui au fost solicitațI să intervină pentru salvarea unui cățel, prins între pereții a două clădiri aflate pe strada Zimbrului din municipiul Vaslui. La sosirea echipajelor de salvare, patrupedul a fost găsit între pereții unui bloc de locuințe și a unei centrale termice dezafectate.

Misiunea nu a fost deloc ușoară, pompierii au fost nevoițI să taie o bucată din peretele centralei. Operațiunea a durat aproximativ trei ore și a fost una cu un final fericit, patrupedul fiind salvat.

Deşi a încercat să se elibereze singur, prins ca într-o menghină, cățelul a avut nevoie de ajutor. Din fericire, a fost auzit la timp de mai mulţi trecători care au dat alarma. Pompierii au fost nevoiţi să taie o bucată din perete pentru a elibera animăluţul. 

GALERIE FOTO ISU VASLUI

După trei ore de chin, căţelul a fost scos la suprafaţă. Mai mult decât atât, unul dintre pompieri a decis să adopte cățelul, un gest de suflet care i-a înduioșat pe cei care au privit întreaga acțiune de salvare și care i-a făcut să exclame că „totul e bine, când se termină cu bine”.

Cățel salvat dintr-un incendiu

Și pompierii din Constanța au reușit pe 7.01.2023 să salveze viața unui cățel găsit fără suflare într-un apartament care a luat foc.

Pompierii constănțeni au intervenit la un incendiu izbucnit în dormitorul unui apartament. După ce au evacuat un bărbat cu o ușoară intoxicație, l-au găsit și pe Rio. Micuțul patruped nu mai respira”, au explicat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Paramedicii i-au făcut inițial masaj cardiac și i-au administrat oxigen până și-a revenit. Acum Rio și stăpânul său sunt în afara oricărui pericol. Felicitări tuturor!”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În urmă cu doi ani, un câine care traversa lacul Insulei de Agrement din Bacău pe gheaţă a fost salvat de pompieri chiar înainte să se înece. Gheaţa s-a rupt sub greutatea animalului, iar acesta nu a mai reuşit să iasă la mal.

Și tot în 2022, pompierii au salvat un câine care se prăbuşise într-un puţ cu o adâncime de aproape 12 metri, în apropierea Devei.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite