Traficanți de droguri arestați după percheziții în trei județe. Aveau în „depozite” toate felurile de substanțe interzise FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost arestate și două plasate sub control judiciar într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc. Timp de un an de zile, traficanții au vândut canabis, Ecstasy, cocaină și alte substanțe psihoactive la consumatori din județul Vaslui.

Polițiștii au găsit mai multe substanțe psihoactive la locuințele traficanților FOTO DIICOT Vaslui
Polițiștii au găsit mai multe substanțe psihoactive la locuințele traficanților FOTO DIICOT Vaslui

Pe 28 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea a 4 inculpați şi măsura controlului judiciar faţă de alţi doi.

Aceștia sunt anchetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, toate în formă continuată.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, aceștia au procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de canabis, substanțe sub formă de cristal și comprimate ecstasy, către consumatori de pe raza județului Vaslui, cu sume cuprinse între 80 și 500 lei”, au stabilit anchetatorii.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în localităţi din județele Vaslui, Galați și Ilfov au fost identificate și ridicate 80 grame de canabis (o parte din aceasta fiind porționată și ambalată pentru comercializare), 39 de comprimate Ecstasy, cantități de cocaină și substanțe psihoactive, mai multe grindere și cântare electronice de mare precizie, precum și alte mijloace de probă.

GALERIE FOTO SURSA DIICOT VASLUI

Pe 29 aprilie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Iași și Galați, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, al jandarmilor din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Vaslui și Galați, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și al echipelor canine din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și Direcției Regionale Vamale Galați.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite