Profesor premiat, acuzat că a bătut un elev, la Vaslui. Ce l-a făcut să-și piardă cumpătul

0
Publicat:

Cadrul didactic a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă și riscă închisoarea pentru că s-a pierdut cu firea în fața provocărilor copilărești ale unui elev de clasa a VII-a, căruia îi este și diriginte.

Elevul a fost lovit cu un băț de profesorul care îi este și diriginte FOTO arhivă Adevărul
Elevul a fost lovit cu un băț de profesorul care îi este și diriginte FOTO arhivă Adevărul

Un profesor de sport care predă la Școala Gimnazială din localitatea Giurcani, cornuna Găgești, județul Vaslui, va fi judecat pentru purtare abuzivă, în urma unei decizii a Judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Huși luată pe 7 mai 2024. Hotărârea poate fi contestată la instanța superioară.

Pe 11 mai 2022, cadrul didactic, cunoscut ca un profesor exemplar, care nu a mai fost sancționat niciodată, a obținut mereu calificativul „Foarte bine” și a fost premiat la numeroase concursuri și olimpiade sportive, și-a ieșit din fire și a lovit un elev de clasa a VII-a.

Băiatul, care avea atunci 14 ani, a început să îl întrebe insistent, de la fereastra clasei unde învăța, dacă a văzut un meci între doi luptători cu o seară înainte, ca să îi distragă atenția. Elevul râdea și se ascundea după perdea după ce îl întreba pe profesor același lucru.

Cadrul didactic, care îi este și diriginte, era pe terenul de sport cu alți elevi și i-a cerut acestuia să închidă fereastra.

Pentru că elevul nu s-a conformat, profesorul s-a enervat, a rupt o creangă dintr-un corcoduș și s-a dus în sala de clasă, unde i-a aplicat mai multe lovituri elevului peste spate, după care a plecat.

„Profesorul nu i-a răspuns, iar la scurt timp a intrat în clasă cu un băț și, fără a-i spune nimic, i-a aplicat un număr de 4-5 lovituri pe spate, în prezența celorlalți colegi de clasă”, le-a declarat ulterior elevul anchetatorilor.

În cursul aceleiași zile, băiatul i-a povestit ce i s-a întâmplat asistentului maternal care se ocupă de el, iar acesta a anunțat reprezentanții DGASPC Vaslui și Poliția. Elevul a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni după agresiune.

În apărarea lui, profesorul de sport a susținut că elevul le crează constant probleme celorlalte cadre didactice și a avut în fiecare an nota scăzută la purtare, lucru confirmat și de verificările efectuate de polițiști la școală.

De altfel, chiar mai mulți colegi de-ai elevului lovit au declarat același lucru. În urma unei anchete, conducerea școlii din Giurcani l-a sancționat pe profesor cu „observație scrisă” pentru lovirea băiatului.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite