Director nou la DGFP Vaslui, panică în rândul salariaţilor: „Nu eu am stabilit criteriile pentru emiterea preavizelor“

Director nou la DGFP Vaslui, panică în rândul salariaţilor: „Nu eu am stabilit criteriile pentru emiterea preavizelor“

Nelu Sava este membru al Partidului Naţional Liberal FOTO:adevarul

Disperare mare în rândul salariaţilor de la fosta Direcţie Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Vaslui, după ce în cursul zilei de ieri, odată cu instalarea noului şef la noua Administraţie Financiară Judeţeană.

Marţi a fost, într-adevăr, o zi cu multe ceasuri rele pentru finanţiştii vasluieni, care îi acuză pe cei de la Direcţia Regională Iaşi de discriminare. Salariaţii fostei DGFP Vaslui au fost anunţaţi că 119 dintre ei vor primi preavize, deşi cifra vehiculată cu câteva zile mai devreme.

Această vste a căzut ca un trăsnet peste cei peste 370 de angajaţi, ieri fiind una mare haos în sediul instituţiei. Mai mult, printre cei care au primit preavizele se numără şi numele celor 8 directori ai Fiscului, inclusiv cel al directorului general Mihăiţă Panţîru.

Noul director instalat a început cu stângul misiunea sa, el fiinmd cel pe care a „căzut păcatul“ de a semna preavizele oamenilor. Este vorba despre angajaţii DGFP Vaslui, dar şi ai Administraţiei Finanţelor Publice din municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti. Cu excepţia municipiului Vaslui, această din urmă instituţie s-a transformat în Serviciu Financiar.

Cei cu studii superioare au fost înlăturaţi

Singura veste bună este aceea că, în zilele următoare, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vor apărea listele cu posturile vacante pe toate oraşele din cadrul administeaţiei Financiare Judeţene. Sursele noastre ne-au spus că vor fi scoase la concurs circa 50 de posturi, ceea ce înseamnă că din cei 119 disponibilizaţi, jumătate din ei vor avea ocazia să reintre în sistem. Întrebat de coile reglementări şi de situaţia creată, noul şef al Finanţelor Publice din Vaslui s-a „spălat pe mâini“ aruncând pisica în curtea Direcţiei Regionale. 

„Pentru posturile vacante nu avem cifra întocmită, dar urmează să primim situaţia de la resurse umane. Eu nu ştiu cum se va proceda, este problema celor de la Direcţia Regională. Nu eu am stabilit criteriile pentru emiterea preavizelor. Eu abia am reuşit să descifrez organigrama şi să cer un stat de funcţii să văd cum stau lucrurile“, a declarat Nelu Sava, noul şef al Administraţiei Financiare a judeţului Vaslui. Sava este, de altfel, un cunoscător al sistemului, până acum el ocupând funcţia de director al admnistraţiei Financiare din Bârlad.

Practic, din noua structură, au dispărut serviciile ce ţineau de contabilitate, biroul de audit public sau inspecţia de audit. 

Citeşte şi:

Aproximativ 70 de finanţişti vasluieni vor fi disponibilizaţi în perioada următoare

AJOFM Vaslui are un nou director

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările