Turnu Severin: Poliţiştii au descoperit că o firmă, cu sediul pe o tarla din Greci, a prejudiciat statul cu 4 milioane de euro

Turnu Severin: Poliţiştii au descoperit că o firmă, cu sediul pe o tarla din Greci, a prejudiciat statul cu 4 milioane de euro

Descindere în forţă la Strehaia! Aproape 100 de mascaţi, poliţişti de la investigarea fraudelor şi investigaţii criminale şi comisari a Gărzii Financiare au intrat, vineri dimineaţă, în palatele rromilor, de unde au ridicat 3 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, sume de bani, precum şi 5 puşti, 5 pistoale cu muniţia aferentă, arme albe şi documente contabile.

Turnu Severin: Poliţia de Frontieră Mehedinţi şi-a desemnat cel mai bun ofiţer

Turnu Severin: Poliţia de Frontieră Mehedinţi şi-a desemnat cel mai bun ofiţer

La cei 145 de ani de la înfiinţarea Poliţiei de Frontieră, grănicerii şi-au desemnat cel mai bun ofiţer al anului, au avansat în grad mai mulţi agenţi şi ofiţeri şi au premiat câştigătorii concursurilor desfăşurate la tir, tenis de câmp sau fotbal. Cu aceeaşi ocazie, cele trei studente din Bucureşti, aflate în practică, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Severin, au fost premiate pentru gestul făcut în cazul portofelului

Turnu Severin: Minerul Mehedinți vrea promovarea în Liga 2

Turnu Severin: Minerul Mehedinți vrea promovarea în Liga 2

După ce, în sezonul trecut, a ratat „la mustață” promovarea, echipa mehedințeană își păstrează obiectivul de a juca în Liga 2. Conducătorii „minerilor” se bazează pe tânărul antrenor Flavius Stoican, dar și pe jucători experimentați, care au jucat ani buni în ligile superioare, precum Mihart, Boboescu, Schintee sau Drăcea.

”România a devenit prima ţară care a blocat exporturile de cereale în timpul pandemiei de coronavirus, o decizie dramatică ce ar putea spori temerile privind aprovizionarea cu alimente la nivel global” - Bloomberg, 10 aprilie 2020

luna trecuta · comentarii (7)

Preşedintele Donald Trump a anunţat ieri, 20 aprilie 2020, că va emite un nou ordin prezidenţial care va viza suspendarea temporară a emigrării în Statele Unite.  Preşedintele a argumentat că a luat această decizie pe fondul pandemiei Covid-19 şi a protejării locurilor de muncă pentru cetăţenii americani.

luna trecuta · comentarii (8)

Reluăm astăzi o chestiune care începe să preocupe din ce în ce mai mult. Ca parte a activităţii uzuale, serviciile de intelligence continuă şi în timp de pandemie monitorizarea comportamentului instituţiilor guvernamentale, serviciilor de intelligence/apărare şi factorilor de decizie adverşi sau de interes.

luna trecuta · comentarii (13)

Încă de la începutul anilor 2000, când Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP) a preluat puterea în Turcia, opinia publică laică din această ţară, dar şi comunitatea internaţională se aşteptau ca AKP să fie înlăturat într-un timp relativ scurt, fie printr-o lovitură militară, fie prin prezenţa la urne.

luna trecuta · comentarii (2)

Nici cel mai bun regizor nu era în stare să pună pe ecrane un film de acţiune mai bun decât cel pe care l-a prezentat mass-media şi în care au jucat câteva persoane din Rahova sau Săcele, exact în momentul în care Dumnezeu ne spunea tuturor, prin Învierea Lui Isus Hristos, că trebuie să fim mai buni unii cu alţii, că trebuie să ne iubim aproapele ca pe noi înşine.

luna trecuta · comentarii (167)

Cu o activitate dirijorală în plină ascensiune, dirijorul Cristian Măcelaru este unul din cei mai reprezentativi dirijori ai generaţiei sale, recent câştigător al unui premiu Grammy. În ultimul deceniu a pornit de la Philadelphia Orchestra, în 2010-2011, pentru a fi actualmente dirijor principal al WDR Sinfonieorchester din Köln şi Orchestre Nationale de France din Paris.

luna trecuta · comentarii (0)

Multe ies la iveală în contextul unei crize severe. Ştiinţa de a gestiona crize, solidaritatea, respectul faţă de autorităţi, cât înţelegem fiecare din evenimente tulburi şi dramatice. Până în prezent bilanţul e pozitiv, pentru optimişti şi pentru cei încrezători în forţa comunităţii. Dintre ei fac şi eu parte, aşa că voi sublinia lucrurile bune cu care sper să rămânem după aceasta criză majoră.

luna trecuta · comentarii (24)

Ieri, în Canada, a avut loc un episod tragic, dincolo de limita de înţelegere a poliţiştilor din Noua Scoţie: Gabriel Wortman, un medic stomatolog în vârstă de 51 de ani, proprietar al unui cabinet prosper de ortodonţie din Dartsmouth în apropiere de Halifax, pleacă sâmbătă de la domiciliul său din localitatea turistică Portapique şi începe să ucidă.

luna trecuta · comentarii (105)

Îndată după decembrie 1989, nu doar „iluziile au durat numai o lună”, aşa după cum scria Octavian Paler într-un editorial celebru publicat în „România liberă” din 25 ianuarie 1990, ci şi solidaritatea. Unul dintre bunurile cele mai de preţ câştigate în zilele Revoluţiei şi care trebuia să îi lege pe mai departe pe toţi cei cu adevărat democraţi, oricât de învrăjbiţi politiceşte ar fi fost ei la data respectivă.

luna trecuta · comentarii (44)

Cinci pisici care nu sunt ale noastre petrec după-amiaza în curtea părinţilor mei, aşezate într-o formă ciudată. Doi fundaşi zac pe trepte şi-şi curăţă labele, după ce au terminat de mâncat, alţi doi mijlocaşi şi-au găsit loc la baza scărilor (una din mâţe a leşinat deja de sătulă ce este), în timp ce vârful de atac nu s-a cuibărit încă, pentru că ceva invizibil îl supără.

acum 1 an · comentarii (19)

Plouă de cinci zile. Pisicile vecinilor stau zgribulite pe sub streşini, iar când prind zece minute de soare se tolănesc rapid pe o bucată de gard şi se curăţă ca şi cum tocmai ar fi trecut sfârşitul lumii. Numai că, aşa cum următoarele zece minute o vor dovedi, sfârşitul lumii nu a trecut, ba chiar unul mai mic e pregătit să lovească din nou.

acum 2 ani · comentarii (8)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 4 ani · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 5 ani · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 6 ani · comentarii (66)