Un tânăr beat și fără permis și-a ucis prietena de 16 ani într-un cumplit accident. „Hai să dăm o tură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia a avut loc in comuna Bălăcița din județul Mehedinți. Trei adolescenți au acceptat propunerea tânărului de a se plimba cu mașina tatălui acestuia. Andrada a ales locul din față. Când mașina s-a răsturnat, fata a fost azvârlită la câțiva metri depărtare.

image

Potrivit IPJ Mehedinți, în seara zilei de 23.12.2023, un tânăr de 21 ani, din comuna Bălăcița, conducea un autoturism pe DJ606A, în localitate. Într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

„În urma accidentului a rezultat decesul unei minore de 16 ani, din aceeași localitate, pasageră pe locul din față al autoturismului", se arată într-un comunicat remis presei.

Cercetările declanșate imediat la fața locului au scos la iveală că șoferul nu doar că nu avea permis de conducere, dar era și beat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatura din dotare care a indicat o alcoolemie de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere", se arată în același comunicat.

„Andrada ieșise pe afară să se plimbe puțin"

Imediat după tragedie, mama adolescentei de 16 ani, a ajuns la fața locului. „Andrada ieșise pe afară să se plimbe puțin. Mi-a spus că merge pe afară să se plimbe cu Larisa. Nu am știut că a urcat în mașina asta. Am stat lângă ambulanță și am sperat într-o minune, de Crăciun. Dar, nu s-a întâmplat nicio minune", a declarat mama Andradei.

Apropiații au povestit că șoferul a fost cel care a venit cu mașina în locul unde Andrada și alți prieteni stăteau de vorbă. „Hai să dăm o tură", a fost propunerea tânărului de 21 de ani. 

Pentru eleva de 16 ani a fost ultima plimbare cu mașina.

Polițiștii din Mehedinți au întocmit pe numele șoferului un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite