Fostul „baron de Gorj”, Dan Ilie Morega, recidivează. A fost prins din nou la volan fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptele penale au avut loc în decurs de numai o săptămână. După ce, inițial, polițiștii din Gorj l-au prins pe fostul deputat conducând pe drumurile publice, deși avea permisul retras, după doar 6 zile a fost depistat din nou, în Mehedinți, la volanul mașinii personale.

FOTO / arhiva Adevarul
FOTO / arhiva Adevarul

Primul dosar penal întocmit pe numele lui Morega a fost înregistrat pe data 12 februarie atunci când polițiștii l-au prins conducând pe o stradă din Târgu Jiu, deși i se comunicase că are permisul retras.

După doar șase zile, Morega s-a trezit cu cel de-al doilea dosar penal, de data aceasta polițiștii din Mehedinți fiind cei care l-au prins la volan în localitatea Baia de Aramă, conform pandurul.ro.

„Pe data de 18 februarie, ora 10.50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Baia de Aramă, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un bărbat de 78 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism în orașul Baia de Aramă. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul ar avea permisul de conducere retras, din motive medicale. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinți.

Trebuie spus că un medic psihiatru din Târgu Jiu a fost cel care a făcut o adresă către IPJ Gorj și a recomandat, în urmă cu câteva săptămâni, retragerea permisului de conducere al fostului prefect și deputat de Gorj Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani.

Ce spune fostul parlamentar

Dan Ilie Morega a povestit ziariștilor din Mehedinți că pe data de 6 februarie s-a trezit  cu poliția rutieră la ușă, care i-a comunicat că trebuie să predea carnetul de conducere în termen de 15 zile, deoarece în baza unui act medical, eliberat de un medic psihiatru, nu mai are voie sa conducă.

Morega a refuzat să predea permisul de conducere, motivând că va face contestație în instanța de judecată. Dan Morega a mai spus că familia lui  a solicitat prezența medicilor la sfârșitul anului trecut pentru că nu se  simțea bine. Doi medici l-au vizitat la domiciliu, iar unul dintre ei s-a adresat Serviciului Rutier din cadrul IPJ Gorj, pentru a i se retrage permisul de conducere.

Morega susține că și-a revenit la scurt timp și că, mai mult, a fost la Viena cu mașina. El a motivat că deține un act eliberat de Spitalul Elias din Capitală, care atestă că nu are niciun fel de probleme psihiatrice.

Voi ataca solicitarea medicului psihiatru și a poliției. Consider că s-a comis un abuz în ce mă privește, deoarece nu am fost expertizat medical de psihiatrul care a cerut să rămân fără drept de a conduce”, a menționat Dan Ilie Morega pentru Gorjonline.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite