Marş pentru păduri şi ape şi la Turnu Severin

Marş pentru păduri şi ape şi la Turnu Severin

Tinerii participanţi la eveniment FOTO Corina Macavei

În Drobeta Turnu Severin, peste 30 de tineri au mărşăluit  sâmbătă pe traseul Pădurea Crihala - Centru, în semn de nemulţumire faţă de defrişările ilegale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 30 de tineri au manifestat sâmbătă la Drobeta Turnu Severin, faţă de tăierile ilegale şi de exploatarea abuzivă a pădurilor. Organizatorul evenimentului a declarat că nu face parte din nicio organizaţie şi că invitaţiile le-a transmis pe o reţea de socializare.

“Nu va fi un protest politic, rugăm ca toţi participanţii să aducă cât mai multe pancarte cu mesaje împotriva despăduririlor, deşertificării şi nu împotriva clasei politice, a guvernului s.a.m.d.”, au spus organizatorii pe pagina de facebook, special creată pentru acest eveniment.

„Am văzut că nimeni nu ia iniţiativa şi am zis ca şi noi să organizăm un marş în oraş. Am trimis mai multe invitaţii pe Facebook şi o parte din ei au venit. Pentru noi pădurea înseamnă viaţă şi asta este tot ce contează”, a spus organizatorul,  Radu Andrei Mugurel.

„Am organizat această acţiune în oraş cu ocazia tuturor manifestărilor din ţară împotriva defrişărilor de pădure. Încercăm să se mişte lucrurile, măcar să limităm consumul de lemn”, a spus şi Cristian Hinoveanu, un participant la manifestare. 

Participanţii au purtat pancarte cu mesaje ca: “Iubiţi copacii, precum dacii”, “Salvaţi pădurea”, “Protejaţi natura”. Pe întreg traseul, un echipaj de la Jandarmerie şi Poliţia Locală a însoţit grupul de protestatari.

În zeci de oraşe din România şi din lume se desfăşoară, azi, proteste faţă de despăduririle abuzive din ţară.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările