20 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Mehedinţi au intrat în contact cu un bărbat infectat cu COVID-19

20 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Mehedinţi au intrat în contact cu un bărbat infectat cu COVID-19

Sâmbătă seară a venit confirmarea că unul dintre pacienţii internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, un bărbat în vârstă de 50 de ani, este infectat cu virusul COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pacientul a venit în data de 26 martie, în stare gravă, şi a fost internat la secţia de terapie intensivă. Aproximativ 20 de cadre medicale au intrat în contact cu pacientul.

Bărbatul nu a fost testat iniţial întrucât nu s-a încadrat în simptomatologia pentru Coronavirus comunicată de Ministerul Sănătăţii. Directorul de îngrijiri medicale, Elena Boloi, spune că personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a luat toate măsurile de echipare şi izolare în conformitate cu suspecţii de Coronavirus. Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă şi după ce acesta a ieşit negativ, s-a făcut şi testarea pentru COVID-19 care a ieşit pozitivă.

Pacientul a fost transferat aseară la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a declarat sâmbătă seară că situaţia a fost gestionată cu maximă responsabilitate încă de la internatea pacientului.

“Conform protocolului, se va testa imediat întreg personalul medical cu care a intrat în contact pacientul, chiar dacă medicii, asistentele şi infirmierele au purtat echipament de protecţie atât în Unitatea de Primiri Urgenţe, cât şi în ATI. S-a luat măsura ca personalul DSP să facă recoltarea la domiciliul fiecărui angajat pentru a evita contactul cu alte persoane din spital.
Totodată, cei care au intrat în contact cu pacientul se vor autoizola la domiciliu sau pot folosi locaţia pusă la dispoziţie de Consiliul Judeţean Mehedinţi pentru această situaţie.
Va fi de asemenea, testat şi personalul de pe ambulanţa care l-a transportat pe bărbat la Spital, urmând ca reprezentanţii DSP să continue ancheta epidemiologică.
Fac în continuare apel la calm şi încredere că situaţia este gestionată cu maximă responsabilitate, aşa cum a procedat personalul medical încă de la internarea pacientului!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: