Locuitorii unei comune din Lombardia, obiect de studiu: Niciun caz de Covid-19, deşi sunt în zona roşie a pandemiei din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Chiar dacă Lombardia se află în zona roşie a focarului de infecţie cu coronavirus din Italia, locuitorii unei comune par a fi imuni la acest virus. Nicio persoană nu a fost infectată până în prezent cu coronavirus. Localnicii au fost chemaţi de specialişti să facă analize de sânge pentru un studiu care poate avea un rezultat pozitiv în lupta cu această pandemie, relatează Digi24.

În localitatea Ferrera Ebognone sunt în jur de 1.000 de locuitori, potrivit ANSA. Locuitorii vor deveni subiectul studiului efectuat de Institutul Neurologic Mondino, pentru a detecta prezenţa anticorpilor.

„Am ales Ferrera Erbognone pentru că este o comunitate în cazul în care nu a existat încă niciun un caz de infecţie cu noul coronavirus. Un studiu făcut asupra localnicilor ne-ar putea oferi rezultate importante, care va fi apoi împărtăşit cu virologii din Policlinica San Matteo şi cu comitetul ştiinţific al regiunii Lombardia", a spus directorul Institutului Neurologic „Mondino”, Livio Tronconi.

Localnicii au fost notificaţi de către primărie să se prezinte la analize până la data de 2 aprilie.

Italia este în acest moment focarul de infecţie din Europa, înregistrând 92.472 de cazuri pozitive cu coronavirus şi 10.023 de decese. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 889 de decese, potrivit Worldmeters.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite