VIDEO Cum au încălcat enoriaşii regulile de distanţare socială: au sărutat sicriul lui ÎPS Pimen, răpus de COVID-19 | coronavirus

VIDEO Cum au încălcat enoriaşii regulile de distanţare
socială: au sărutat sicriul lui ÎPS Pimen, răpus de COVID-19

Sicriul în care se află trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost depus, în seara zilei de miercuri, în biserica „Sf. Gheorghe” de la Mănăstirea „Sf. Ioan”, aflată în municipiul Suceava. Unii dintre credincioşii care au intrat în biserică pentru a-şi lua rămas bun de la înaltul ierarh şi-au dat jos măştile de protecţie şi au sărutat sicriul şi crucea.

Locul din România în care trebuie să scrii declaraţia pe propria răspundere ca să treci strada: „Nu pot să ajung la vecinii care sunt 10 metri mai încolo“

Locul din România în care trebuie să scrii declaraţia pe propria răspundere ca să treci strada: „Nu pot să ajung la vecinii care sunt 10 metri mai încolo“

Prefectura Suceava a anunţat că deplasarea fără declaraţie pe propria răspundere în stare de alertă este permisă doar între localităţile care fac parte din Zona Metropolitană Suceava. Comuna Şcheia, limitrofă municipiului Suceava, nu face parte din zona metropolitană, iar aspectul generează tot felul de situaţii bizare.

Ce s-a întâmplat cu poliţistul care şi-a flexat muşchii lângă interlopul Adrian Corduneanu. Omul legii este şi fiu al primarului din Câmpulung Moldovenesc

Ce s-a întâmplat cu poliţistul care şi-a flexat muşchii lângă interlopul Adrian Corduneanu. Omul legii este şi fiu al primarului din Câmpulung Moldovenesc

Poliţistul care s-a fotografiat alături de interlopul din clanul Cordunenilor se numeşte Dan Negură şi este fiul primarului Mihăiţă Negură de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Când a făcut fotografia bizară, poliţistul era încadrat la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Provocarea unei mame pentru ministrul Educaţiei: „Zece într-o încăpere timp de trei ore, scrieţi cu masca pe gură ceva de care depinde viitorul dumneavoastră“

Provocarea unei mame pentru ministrul Educaţiei: 
„Zece într-o încăpere timp de trei ore, scrieţi cu masca pe gură ceva de care depinde viitorul dumneavoastră“

Nicoleta Bogoş, profesoară în Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, şi mama unei eleve în clasa a XII-a, a postat pe contul personal de Facebook o scrisoare deschisă adresată ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Femeia îi cere ministrului să organizeze o simulare a examenelor naţionale la care să participe toţi oficialii implicaţi în stabilirea modului de organizare şi desfăşurare a testărilor.

VIDEO Celebrul activist de mediu Tiberiu Boşutar, postare şocantă: „Am fost atacat cu topoarele de un angajat la Garda Forestieră. A intrat cu maşina în noi“

VIDEO Celebrul activist de mediu Tiberiu Boşutar, postare şocantă: „Am fost atacat cu topoarele de un angajat la Garda Forestieră. A intrat cu maşina în noi“

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar, preşedintele Asociaţiei Moldoviţa, susţine că a fost atacat în stil mafiot de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava şi de fiul acestuia. Inspectorul forestier ar fi intrat cu maşina în mod intenţionat în autoturismul condus de Tiberiu Boşutar. Alţi trei activişti de mediu au fost martori la incident. Poliţia a deschis un dosar penal.

În perspectiva ultimelor evoluţii tot mai inflamate de la Chişinău, nu trebuie ignorată pădurea din cauza copacilor. Iar pădurea înseamnă alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 şi posibilitatea schimbării majorităţii guvernamentale, de la una pro-rusă şi (tot mai) antiromânească la una pro-europeană şi, cel puţin, nu antiromânească.

acum 13 zile · comentarii (10)

Ultimele două săptămâni au consacrat un lucru greu de anticipat odată cu apariţia crizei pandemiei de coronavirus: Sfârşitul Erei Nucleare, aşa cum o ştim. Începută în august 1945 cu bombele de la Hiroshima şi Nagasaki, era nucleară a reprezentat o formula de dobândire a unei arme supreme, a unui avantaj major, dar şi a descurajării războiului convenţional, dar şi de poziţionare în prim planul deciziei la nivel global.

acum 13 zile · comentarii (73)

Cu un destin demn de scenariul unui film, dirijorul Jin Wang este nu doar un muzician rafinat ci şi o personalitate interesantă. A plecat din China în 1986, a continuat studiile la Academia de Muzică din Viena şi în scurt timp a câştigat mai multe premii internaţionale. În ultimii ani s-a dedicat şi compoziţiei, fiind autorul unor lucrări simfonice şi vocal-simfonice în care tradiţionalul şi modernul sunt prezente deopotrivă.

acum 13 zile · comentarii (1)

Cum guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură şi este guvern interimar, nu are sens ca PSD să tergiverseze numirea noului guvern. Nevoile ţării sunt mari şi urgente, solicită un guvern valid în cel mai scurt timp. În cazul în care PSD ar prelungi procedurile de instalare a noului guvern, va fi perceput ca acţionând împotriva intereselor populaţiei.

acum 7 luni · comentarii (10)

„Un om la locul lui“ a debutat azi la festivalul de la San Sebastian în prezenta regizorului Hadrian Marcu şi a actorului în rolul principal Bogdan Dumitrache, acesta din urmă premiat la San Sebastian anul trecut pentru cea mai bună interpretare masculină. Filmul a intrat în competiţia Tineri Regizori, ceea ce nu e rău, pentru că această secţiune are faimă bună la San Sebastian, poate chiar mai bună decât selecţia oficială.

acum 2 ani · comentarii (0)

Nimeni, cred că nici măcar cei mai bine de 40 de rectori care, la începutul lunii ianuarie, din oportunism, laşitate sau prostie, şi-au pus nedemna semnătură pe pronunciamentul ce-i susţinea candidatura la postul de ministru al Educaţiei, nu are nici cel mai mic motiv ca să regrete demisia forţată a d-lui prof.univ.dr. ing. Valentin Popa dintr-o poziţie în vederea ocupării căreia nu-l îndreptăţea nimic.

acum 2 ani · comentarii (10)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 2 ani · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 5 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 5 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 6 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 6 ani · comentarii (142)
Postari Recente