Dosarul celor 100.000 de pachete cu ţigări ascunse în buşteni a ajuns pe masa judecătorilor după cinci ani de cercetări

Dosarul celor 100.000 de pachete cu ţigări ascunse în buşteni a ajuns pe masa judecătorilor după cinci ani de cercetări

În iunie 2013, poliţiştii de frontieră au descoperit în buştenii transportaţi de către un tren de marfă nu mai puţin de 100.000 de pachete cu ţigări de contrabandă. Procurorii suceveni i-au trimis în judecată pe inculpaţii Vasile Sorin Nicoară şi Iurii Vasilovici, precum şi societăţile comerciale SC Bernar Prod SRL din Dorneşti şi SC Fuel Solution Concept SRL din Bucureşti. Prejudiciul din dosar este de un milion de lei.

Consilierul local independent care luptă pentru promovarea Bucovinei: „Când faci ce-ţi place, ies lucruri frumoase“

Consilierul local
independent care luptă pentru promovarea Bucovinei: „Când faci ce-ţi place, ies lucruri frumoase“

Gheorghe Sologiuc, cunoscut ca „Solo” de apropiaţi, este consilier local la Primăria din municipiul Câmpulung Moldovenesc. El a candidat ca independent şi a reuşit să-i convingă pe câmpulungeni să-i ofere voturi suficiente pentru a deveni consilier local. Sologiuc luptă pentru promovarea turismului din judeţul Suceava, mai ales al celui din zona de munte. De asemenea, este un activist de mediu înfocat.

Istoria „ţiganului“ principe al Ardealului timp de 16 ani. A încercat să unească ţările române sub numele Dacia

Istoria „ţiganului“ principe al Ardealului
timp de 16 ani. A încercat să unească ţările române sub numele
Dacia

Gabriel Bethlen a fost principe al Transilvaniei între 1613 – 1629 şi un lider al mişcării antihabsburgice din estul şi nordul Ungariei în contextul Războiului de 30 de ani, în care Transilvania s-a situat de partea puterilor oponente Sfântului Imperiu Romano – German. Acesta a încercat să cucerească Moldova şi Muntenia şi să le unească sub numele de Dacia.

Centura Sucevei, cobai pentru Ministerul Transporturilor: „Primul proiect pe care cred că îl vom aborda va fi finalizarea Centurii Suceava”

Centura Sucevei, cobai pentru Ministerul Transporturilor: „Primul proiect pe care cred
că îl vom aborda va fi finalizarea Centurii
Suceava”

Şoseaua de centură a municipiului Suceava a fost începută în urmă cu 11 ani de zile şi a fost finalizată în proporţie de 85%. De patru ani de zile şantierul este gol, fără a mai fi mişcat un ac acolo. Ministerul Transporturilor a înfiinţat recent antepriza de construcţii care are ca prim proiect centura Sucevei, fără însă a exista o dată exactă pentru începerea lucrărilor.

Tânărul român care a câştigat peste 1 milion de dolari din IT. A dezvoltat simultan 36 de proiecte, dar a dat marea lovitură cu unul singur

Tânărul român care a câştigat peste 1 milion de dolari din IT. A dezvoltat simultan 36 de proiecte, dar a dat marea lovitură cu unul singur

Răzvan Gîrmacea (36 de ani) este un tânăr antreprenor de succes din Suceava. După ce a început mai multe proiecte care nu au avut efectul scontat, Gîrmacea a reuşit să dea lovitura prin două idei extrem de ingenioase pentru mediul IT. Antreprenorul sucevean a reuşit să câştige din proiectele derulate până în prezent suma de 1 milion de dolari.

În Balcani, o cutie a Pandorei ameninţă să se redeschidă iar: modificările de frontiere. În procesul de negociere dintre Belgrad şi Pristina care ar urma să se soldeze cu un acord final ce presupune, probabil, şi recunoaşterea provinciei Kosovo ca un nou stat, părţile au propus, fiecare în felul său, o schimbare de teritorii, deci o modificare de frontiere.

acum 21 zile · comentarii (64)

De departe mi se pare eşecul cel mai răsunător. De la Ion Iliescu, PSD n-a mai avut funcţia de preşedinte. Năstase, Geoana, Ponta, au intrat în turul al doilea la alegerile prezidenţiale. Pentru alegerile din 2019 PSD nu are niciun candidat, nici măcar unul are să intre în turul al doilea.

acum 21 zile · comentarii (31)

Clinica digitală este racordarea îngrijirii medicale la modernitatea tehnologică. Este evoluţia îngrijirii pacienţilor pe suportul Telemedicinii si Inteligenţei Artificiale cu impact benefic din două motive mai ales. Primul, clinica digitală se bazează pe conceptul reducerii parţiale sau totale a întâlnirii faţă-în-faţă pacient-medic. Al doilea, clinica digitală poate fi o soluţie la problema lipsei de personal medical.

acum 21 zile · comentarii (0)

I. Cel mai sărac prim-ministru. În drum spre Bucureşti, trecând spre Horezu, ca întotdeauna, în mijlocul Târgului nemurit şi de pictorul Ghiaţă, peste drum de impunătorul liceu Brâncoveanu, cu trei mii de elevi!, privirile îmi sunt atrase de bustul cuminte şi anonim al lui I.G. Duca, aşezat într-o poieniţă verde, pe fundalul medieval al bisericuţei ctitorită de vătaful de plai Urşianu,

acum 21 zile · comentarii (1)

Cred că România, odată cu schimbarea clasei politice, îşi va putea atinge rapid potenţialul. Cred că discuţiile bine argumentate, purtate de experţi, vor înlocui scandalul aproape permanent în care trăim azi. Cred că avem nevoie de partide puternice conduse nu de lideri mesianici, ci de grupuri de oameni deştepţi, profesionişti şi oneşti. Voi face tot posibilul să ajungem acolo.

acum 21 zile · comentarii (50)

Ieri seară, când am aflat că faimosul fost procuror şi primar al New-York-ului, Rudolph Giuliani, a recunoscut că a primit bani pentru semnarea scrisorii în care, indirect, lua apărarea lui Liviu Dragnea şi găştii lui de penali aflaţi în luptă cu „statul paralel“ din România, din cauza căruia PSD+ALDE nu pot pune, chipurile, în aplicare fantezistul lor program de guvernare, această opinie era redactată aproape în întregime.

acum 22 zile · comentarii (25)

Printre priorităţile de securitate naţională ale tuturor ţărilor, una dintre cele mai importante, poate chiar cea mai importantă, este asigurarea securităţii alimentare. Ceea ce se întâmplă acum în România, ţară membră avertizată încă de acum trei ani de UE, să ia măsuri de prevenţie împotriva pestei porcine, seamănă nu cu un genocid al porcilor, ci cu un atentat asupra siguranţei naţionale.

acum 22 zile · comentarii (1)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 8 luni · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 4 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 4 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 5 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 5 ani · comentarii (142)
Postari Recente