Profesor acuzat că a agresat sexual o elevă, condamnat. Un elev l-a filmat când dansa cu o colegă de clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrul didactic a fost filmat de un elev în timpul orei de muzică când dansează cu o elevă de 14 ani. Anchetatorii spun că o forțase să se ridice din bancă și i-a pus mâna pe fund de mai multe ori. Profesorul neagă acuzațiile.

Eleva de 14 ani ar fi fost agresată sexual de profesor în timpul orei de muzică FOTO arhivă Adevărul
Eleva de 14 ani ar fi fost agresată sexual de profesor în timpul orei de muzică FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Suceava l-a condamnat în 29 martie 2024 pe V.C, profesor de muzică și biologie la o școală din comuna Todirești, județul Suceava, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru agresiune sexuală.

Dascălul a fost obligat să îi achite elevei pe care a agresat-o daune morale de 35.000 de lei. Decizia instanței nu este definitivă.

Profesorul a fost acuzat că i-ar fi pus mâna pe fund unei eleve de 14 ani în timpul unei ore de curs, scenă la care au asistat și alți elevi. În replică, cadrul didactic susține că este nevinovat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, profesorul ar fi abordat o elevă în vârstă de 14 ani, căreia i-a făcut avansuri sexuale. Fata a înregistrat discuția pe telefonul mobil, care a ajuns ulterior probă la dosar.

Părinții fetei au sesizat Poliția. În timpul procesului, un elev a depus la dosar o filmare realizată cu telefonul mobil, care surprinde momentul în care profesorul dansează cu eleva sa.

Fapta ar fi avut loc pe 12 ianuarie 2022, când, în timpul orei de muzică, „a agresat-o sexual pe fata în vârstă de 14 ani, prin constrângere, în sensul că a forțat-o, prinzând-o de mâini, să se ridice din bancă, deși aceasta a refuzat invitația la dans, iar în timpul dansului inculpatul a tras-o pe persoana vătămată înspre corpul său, împrejurare în care i-a pus mâna pe fund în mod repetat, chiar și când eleva încerca să se retragă de lângă corpul acestuia, inculpatul trăgând-o din nou spre el și continuând să îi pună mâna pe fund”, spun procurorii.

Profesorul a fost inițial arestat preventiv pentru agresiune sexuală, iar ulterior Tribunalul Suceava l-a plasat sub control judiciar, dar cu cu interdicția de a reveni la catedră.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite