Şofer aproape în comă alcoolică urmărit de poliţiştii din Suceava pentru că circula haotic. Cum a fost oprit VIDEO

0
Publicat:

Un şofer a fost urmărit de poliţiştii din Suceava pe mai multe străzi din Rădăuţi şi a fost în cele din urmă blocat pe o stradă fără ieşire. El avea o alcoolemie de 1,03 mg/l în aerul expirat.

Mașina șoferului beat a fost blocată pe o stradă fără ieșire FOTO arhivă Adevărul
Mașina șoferului beat a fost blocată pe o stradă fără ieșire FOTO arhivă Adevărul

În noaptea de duminică spre luni, 7/8 aprilie 2024, poliţiştii din Rădăuţi (Suceava) au observat un autoturism care circula haotic pe strada Piaţa Unirii din localitate.

„S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire prin punerea în funcţiune a semnalelor luminoase şi acustice, moment în care conducătorul autoturismului nu s-a conformat şi a demarat în trombă, continuându-şi deplasarea. Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea autoturismului pe strada Piaţa Unirii, ulterior pe strada Ion Nistor şi strada Dimitrie Onciul, unde s-a alăturat şi echipajul de poliţie rutieră, vehiculul urmărit continuând să circule haotic fără a respecta semnalele de oprire ale poliţiştilor”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Poliţiştii au continuat urmărirea, iar la ieşirile din Rădăuţi, în zone care permiteau amplasarea în condiţii de siguranţă a dispozitivelor de oprire forţată tip Spike, au fost poziţionate echipaje care au ţinut legătura cu poliţiştii aflaţi în urmărire. 

„În dinamica urmăririi, cunoscând traseele de deplasare din zona urbană, poliţiştii au reuşit să direcţioneze vehiculul urmărit către o stradă fără ieşire, reuşind blocarea acestuia pe strada Splaiul Topliţei, fără incidente. Pe parcursul urmăririi, poliţiştii au efectuat somaţiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă nu au utilizat armamentul din dotare, evaluând obictiv riscurile asociate prin prisma zonei urbane în care s-a derulat urmărirea”, au explicat reprezentanţii IPJ Suceava. 

VIDEO IPJ SUCEAVA

După blocarea maşinii, poliţiştii i-au scos din autoturism pe şofer şi pe doi pasageri. Șoferul este un bărbat de 21 de ani din oraşul Milişăuţi, iar pasageri erau doi tineri de 20 şi 22 de ani. 

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind pozitiv, rezultând o alcoolemie de 1,03 mg/l. De asemenea acesta a fost testat cu aparatul de detectare a substanţelor interzise, rezultatul fiind negativ. Şoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, au mai transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite