Bebelușul găsit mort în mașina de spălat a fost strangulat. Ce a dezvăluit raportul de necropsie

0
Publicat:

Potrivit raportului preliminar de necropsie, bebelușul a fost născut la termen, dar imediat după aceea mama lui l-a strangulat. Expertiza psihiatrică a stabilit că femeia a avut discernământ la momentul comiterii gestului necugetat.

Potrivit raportului de necropsie, nou-născutul a fost strangulat FOTO arhivă Adevărul
Potrivit raportului de necropsie, nou-născutul a fost strangulat FOTO arhivă Adevărul

Raportul preliminar de necropsie a indicat că fătul a fost născut la termen, la 14 martie 2024, însă a avut parte de o moarte violentă. Tot din raportul de necropsie rezultă că nou-născutul a fost strangulat, aceasta fiind cauza decesului, potrivit Monitorul de Suceava.

Între timp, femeia care a născut și ar fi comis fapta a fost expertizată psihiatric, iar medicii au concluzionat că a avut discernământ.

În aceste condiții, la continuarea anchetei există două opțiuni de încadrare a faptei.

Una este infracțiunea de „uciderea ori vătămarea corporală a nou-născutului de către mamă” (fosta infracțiune de pruncucidere, pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau de la o lună la 3 ani dacă se demonstrează că mama a trecut printr-o tulburare psihică), iar a doua este încadrarea la infracțiunea de omor, unde pedeapsa este între 10 și 20 de ani de închisoare.

Ancheta va fi preluată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care va continua ancheta în acest caz, cel mai probabil pentru comiterea infracțiunii de omor.

O femeie de 32 de ani din Vatra Dornei (Suceava) și-a învelit nou-născutul într-o pătură, apoi l-a abandonat în mașina de spălat, pe 14 martie 2024. Nu s-a aflat nici până acum de ce lăuza a comis acest gest.

Femeia, care mai are un copil, a fost nevoită să meargă a doua zi la spital, având probleme cauzate de naștere.

Aceasta a încercat să ascundă totul, atât de familie, cât și de medici, însă cei din urmă și-au dat seama de problemă și au anunțat poliția. Oamenii legii s-au deplasat la locuința femeii și au găsit nou-născutul, dar acesta murise.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite