Zelenski, escortat de Poliţia Română pe străzile din Suceava. Preşedintele Ucrainei a trecut graniţa prin Vama Siret VIDEO

0
Publicat:

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a tranzitat Suceava pentru a reveni în Ucraina după ce a participat la întrunirea Iniţiativei celor Trei Mări. Preşedintele ucrainean a aterizat în România şi a trecut prin Vama Siret însoţit de o coloană oficială.

Coloana în care se afla președintele Ucrainei a tranzitat Suceava FOTO captură video News Bucovina
Coloana în care se afla președintele Ucrainei a tranzitat Suceava FOTO captură video News Bucovina

După ce a participat la întrunirea de la Vilnius, la a IX-a ediţie a Summitului Inițiativei celor Trei Mări, Volodimir Zelenski a aterizat pe Aeroportul Internaţional Suceava cu o aeronavă Airbus ce avea indicativul UR-ABA, avion ce aparţine administraţiei prezindenţiale ucrainene.

De la aeroport, Zelenski a fost preluat de un autovehicul care a fost inclus într-o coloană oficială a Poliţiei Române şi s-a îndreptat către Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe unde a intrat înapoi în Ucraina.

Aeronava care l-a adus pe Zelenski la Suceava a decolat ulterior cu destinaţia Cracovia (Polonia), potrivit News Bucovina.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a avut o discuţie substanţială, la Vilnius, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în care a reiterat sprijinul ferm al României pentru Ucraina.

„Discuţie substanţială cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în marja participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări la Vilnius. Am reinterat sprijinul ferm pentru Ucraina, în toate privinţele relevante şi determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă şi securitatea energetică”, a scris Klaus Iohannis pe reţeaua X, fostă Twitter.

SURSA VIDEO NEWS BUCOVINA

Potrivit președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, printre temele discutate cu președintele Klaus Iohannis s-a aflat și cooperarea dintre cele două state în domeniul apărării.

M-am întâlnit cu președintele României Klaus Iohannis pentru a discuta despre cooperarea noastră în domeniul apărării, despre bombardarea de către Rusia CHE de la Nistru, precum și despre necesitatea de a consolida apărarea aeriană ucraineană și de a crea un scut aerian fiabil. Am vorbit, de asemenea, despre funcționarea coridorului de export între Ucraina, România și Republica Moldova, Apreciem poziția României cu privire la tranzitul produselor agricole ucrainene”, a scris Zelenski pe X.

Volodimir Zelenski a afirmat totodată că: „în condițiile agresiunii rusești, tandemul Ucraina-România are o contribuție semnificativă în asigurarea securității alimentare globale”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite