Un şofer de 21 de ani, fără permis, nu a putut fi oprit de poliţişti decât cu un dispozitiv spike

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri seară, după o urmărire ca în filme pe străzile din oraşul Rădăuţi, poliţiştii au reuşit să-l oprească pe şoferul unui autoturism Audi în apropierea centurii ocolitoare de la ieşirea din municipiu, folosind un dispozitiv de tip Spike, potrivit Agerpres.

Audi02, foto Poliţia Română

Un echipaj de ordine publică aflat în patrulare pe bulevardul central din municipiul Rădăuți a observat în trafic, vineri seară, în jurul orei 22,30, un tânăr despre care existau informaţii că are permisul suspendat. I s-a făcut semn să oprească, pentru a-i fi verificate documentele, dar şoferul, bazându-se pe motorul puternic al maşinii Audi pe care o conducea, a accelerat, încercând să se facă nevăzut.

audi03, foto Poliţia Română

„Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei, însă şoferul nu s-a conformat şi a mărit viteza de deplasare, încercând să beneficieze de avantajul tehnic al vehiculului condus. În aceste condiţii, echipajul de poliţie a intrat în urmărirea autoturismului, concomitent, prin staţiile de lucru fiind alertate celelalte echipaje din zonă şi fiind transmise semnalmentele autoturismului urmărit şi toate aspectele de interes operativ în dinamică, cu indicarea locaţiilor de deplasare”, se precizează în comunicatul emis de poliţie.

Pentru că o parte din „cursă” s-a desfăşurat pe străzile bine luminate ale oraşului Rădăuţi, poliţiştii au văzut că în maşina urmărită erau mai multe persoane, aşa încât un stil agresiv de abordare a situaţiei ar fi putut avea urmări grave pentru acestea. Astfel, când maşina s-a îndreptat către centura ocolitoare de la ieşirea din municipiul Rădăuţi, ei au solicitat ajutorul colegilor de la Secţia de Poliţie Rurală Marginea, care au desfăşurat un dispozitiv tip Spike pe stradă. A fost singura modalitate prin care şoferul vitezoman a putut fi oprit.

Audi01, foto Poliţia Română

Cu toate cele patru anvelope ale vehiculului perforate, şoferul din Audi a trebuit să oprească după câteva sute de metri, fiind apoi blocat şi de echipajul aflat în urmărire.

El a încercat să fugă, dar a fost împiedicat de poliţişti. În urma verificărilor, aceştia au stabilit că el are 21 de ani, este din comuna Dorneşti, judeţul Suceava, şi, într-adevăr, are permisul de conducere suspendat începând din 17 martie, până pe 14 iunie. Şoferul a fost testat cu aparatele drugtest şi etilotest, rezultatele fiind negative.

Alături de el în maşină erau alţi trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. În comunicatul poliţiei se precizează că niciuna dintre persoanele implicate nu a suferit leziuni sau vătămări.

Tânărului de 21 de ani i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite