Liftieră de spital, capul unei rețele de vaccinare „la chiuvetă“. Fiul îi era complice

0
Publicat:

Un sucevean a fost condamnat pentru implicarea într-o vastă rețea infracțională, al cărei unic scop era să elibereze certificate falsificate de vaccinare anti-Covid 19. Cea care coordona grupul infracțional era o liftieră de la spitalul din Mangalia.

Sute de români au primit certificate false de vaccinare anti-Covid 19 FOTO arhivă Adevărul
Sute de români au primit certificate false de vaccinare anti-Covid 19 FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Suceava a admis în 10 aprilie 2024 un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA și l-a condamnat pe Gabriel Ioan Turliuc, un șofer de camion, la un an, zece luni și 9 zile de închisoare cu suspendarea executării pentru constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și instigare la fals informatic.

Turliuc este o mică rotiță dintr-un vast mecanism infracțional, după cum au descoperit ulterior procurorii anticorupție.

În plină pandemie, când oamenii mureau cu sutele în fiecare zi, Elena Daniela Vlădoi, o liftieră de la spitalul din Mangalia, s-a gândit într-un concediu pe malul Mării Negre că poate să facă bani frumoși din obținerea de certificate falsificate de vaccinare anti-Covid 19 pentru cei interesați.

În schimbul a diferite sume de bani, cuprinse între 100 și 400 de euro, la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie 2021, femeia și-a asumat rolul de persoană de legătură atât între membrii grupului infracțional organizat, cât și între clienții proprii sau racolați de intermediarii ei de încredere, și cadrele medicale care se ocupau de obținerea certificatelor falsificate de vaccinare anti-Covid 19.

Andrei Cristian Vlădoi, fiul liftierei, racola, de asemenea, clienți, iar apoi colecta și disimula banii pretinși de mama sa, în schimbul obținerii certificatelor falsificate de vaccinare anti-Covid 19, prin plăți făcute în contul altor persoane, precum și a două asistente medicale de la spitalul din Mangalia.

Cât costa o vaccinare fictivă

Cele două asistente fuseseră repartizate la centrul de vaccinare care funcționa în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia și s-au arătat dispuse să obțină certificate falsificate de vaccinare anti-Covid 19 prin consemnarea în Registrul Electronic Național de Vaccinări de date nereale în legătură cu efectuarea vaccinurilor, contra unor sume de bani, situate în jurul a 100 de euro.

Felul în care Elena Daniela Vlădoi privea activitățile infracționale în care a fost implicată cu privire la obținerea certificatelor falsificate de vaccinare anti-Covid 19 pentru multitudinea de persoane racolate de ea, în mod direct sau prin intermediari, doar în scopul de a obține din această „afacere” sume importante de bani, este exprimat plastic și cu cinism, în convorbirea pe care a avut-o pe 16.10.2021 cu o altă membră a grupării infracționale și care a fost înregistrată de ofițerii anticorupție.

În cadrul acestei convorbiri, amintind de cât de multe certificate falsificate de vaccinare anti-Covid 19 a obținut, Elena Daniela Vlădoi i-a povestit acesteia ce discuție a avut cu soțul ei, în referire la datele oficiale privind procentul de vaccinare a populației din România: „Ce-am râs ieri cu …, că ăștia spun douăzeci și nu știu cât la sută s-au făcut, știi?”, „Dar … zice: <Fi-ar ai dracului de mincinoși ce sunt, numai tu ai acoperit!>”

„Inculpata … i-a explicat mai departe ce pericol ar prezenta activitățile în care sunt implicate ele, dar fără a-l conștientiza: <<Citeam niște articole… deci o să apară niște boli necunoscute! Și așa medicamentele sunt cum sunt pe piață”

„Vai de noi, ce-o să fie, …!>>”, este replica inconștientă a femeii care și-a dat mâna cu liftiera din Mangalia în acest lanț infracțional.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite