Activistul de mediu Daniel Bodnar, ameninţat: Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele, dacă nu te iau pe bordul maşinii înseamnă că-s prost eu

Activistul de mediu Daniel Bodnar, ameninţat: Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele, dacă nu te iau pe bordul maşinii înseamnă că-s prost eu

Daniel Bodnar Arhivă personală

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost ameninţat, joi, de către un bărbat din Vicovu de Sus. ”Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele; dacă nu te iau pe bordul maşinii înseamnă că-s prost eu”, i-a spus bărbatul, alături de zeci de înjurături. Polţiştii din Suceava s-au sesizat şi l-au identificat şi reţinut pe autorul ameninţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activistul de mediu Daniel Bodnar a postat pe Facebook un clip video în care este ameninţat de un bărbat.  
 
După o serie de înjurători, bărbatul îi spune: ”Ţi-ai făcut de lucru cu ţiganii din Plai. Suntem de pe strada Romană. Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele şi nu ţi-i mai putea ridica mâinile la guriţă...te opresc, îţi barez drumul, iau ranga şi îţi sparg toate geamurile (...) Dacă nu te iau pe bordul maşinii înseamnă că-s prost eu.  
 
Alături de videoclipul plin de înjurături, activistul de mediu a postat şi mesajul: ”Într-un judeţ căpuşat de politicieni corupţi şi parte din autorităţi ale statului care sunt parte la jaf, nu ne putem aştepta să fim în siguranţă! Suntem pe cont propriu”.  
 
IPJ Suceava a transmis, joi seară, că s-a sesizat şi s-au dispus măsuri.  
 
”Poliţiştii s-au autosesizat şi, la nivelul IPJ Suceava, s-au dispus măsuri operative urgente de documentare a activităţii infracţionale, dar şi de asigurare a cadrului procedural. Prin ofiţer din cadrul IPJ Suceava şi ulterior prin poliţiştii Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a fost contactat activistul de mediu care se afla în municipiul Cluj-Napoca, acesta fiind îndrumat şi consiliat pentru a depune o sesizare online pe adresa oficială de email a IPJ Suceava. Aceasta a fost direcţionata imediat către Poliţia Oraşului Vicovu de Sus, fiind demarate de îndată cercetări şi întreprinse demersuri procedurale”, a transmis IPJ Suceava.  
 
Sursa citată a precizat că, în urma audierilor şi materialului probator administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la mai puţin de 5 ore de la postarea în spaţiul on line a imaginilor incriminatorii, autorul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.  
 
Bărbatul are 28 de ani, este din oraşul Vicovu de Sus, şi a fost transferat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.  
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările