Activist de mediu, cercetat de DIICOT pentru deţinere de droguri: „Nu sunt nici măcar fumător. Mă hărţuiesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Bodnar FOTO: Facebook/Daniel Bodnar
Daniel Bodnar FOTO: Facebook/Daniel Bodnar

Ecologistul Daniel Bodnar a scris pe contul său de Facebook că a fost citat ca suspect de către DIICOT, într-un dosar privind infracţiuni informatice şi deţinere de droguri de mare risc. Tânărul a declarat pentru „Adevărul” că autorităţile încearcă prin toate mijloacele să-i păteze imaginea.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a scris pe contul său de Facebook că a fost citat, în calitate de suspect, de către procurorii DIICOT, într-un dosar privind infracţiunile de „acces ilegal la un sistem în formă continuată”, „operaţiuni ilegale cu sisteme informatice”, „instigare la comiterea infracţiunii de acces ilegal la un sistem în formă continuată”, dar şi „deţinere de droguri de risc, fără drept, în vedere consumului propriu”.

În situaţia în care nu se prezintă la audieri, tânărul poate fi adus cu mandat. 

Contactat telefonic de reporterul „Adevărul”, ecologistul a declarat că nu ştie pe ce se bazează aceaste acuzaţii. 

Daniel Bodnar a explicat că nici măcar nu fumează. Pe de altă parte, tânărul nu a fost supus unei percheziţii, nu s-au găsit asupra sa droguri. 

Până şi analizele de sânge făcute după accidentul rutier pe care l-a suferit în luna ianuarie a acestui an au arătat că nu este nici consumator de substanţe interzise şi nici măcar de alcool. 

„Nu am deţinut şi nu am consumat niciodată droguri. Nu sunt nici măcar fumător. Nu am fost supus unei percheziţii. Până şi analizele făcute după accident au arătat valoare zero la consum de alcool şi substanţe interzise. Consider că este o tentativă de distrugere a imaginii mele şi mă simt hărţuit. Acum o lună, un prieten din Poliţei mi-a spus că se încercărcă prin orice modalitate reducerea mea la tăcere. Am o veste pentru cei care se gândesc la astfel de acţiuni: vom duce lupta la alt nivel. Deja au depus o petiţie la Parlamentul European, care are legătură chiar cu abuzurile autorităţilor şi protecţia pe care o oferă mafiei lemnului. Noi cerem respectarea drepturilor şi garantarea integrităţii avertizorilor, activiştilor şi jurnaliştilor”, a declarat Daniel Bodnar.

Activistul de mediu a fost victima unui accident rutier produs în luna ianuarie a acestui an, în urma căruia a rămas imobilizat într-un scaun rulant. Daniel face terapie de recuperare, încă n-a reuşit încă să meargă fără ajutor.

Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la DIICOT, însă nu am reuşit până la ora publicării materialului. L-am contactat telefonic pe purtătorul de cuvânt al instituţiei şi am transmis o solicitare scrisă către DIICOT Suceava. 

Vă mai recomandăm:

Singurul om scăpat din naufragiul în care au pierit 800 de evrei: „Nimeni n-a venit să vadă dacă sunt supravieţuitori“

Drama unui evreu care a supravieţuit în trenul morţii: „Cadavrele erau stivuite ca lemnele. Stăteam pe ele ca pe scaune“

„Care sunt jidani, la o parte. Descălţaţi-vă! Românii au stat în faţa trupurilor noastre, să ne apere“! Amintirile evreului care a trăit, la 13 ani, Holocaustul

Deţinutul 108767 sau viaţa ca un iad din lagărul Auschwitz-Birkenau a unui evreu plecat din România: „Aici eşti un zero. Ai ucis? Nu! Ei te socotesc un jidan murdar“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite