La 14 ani, Amalia Singuran este cea mai bună cadetă a României la triatlon. Este fiica unui campion la lupte libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Amalia Singuran din Constanţa, cea mai bună cadetă din România la triatlon Sursa Facebook AS
Maria Amalia Singuran din Constanţa, cea mai bună cadetă din România la triatlon Sursa Facebook AS

Cea mai bună cadetă a triatlonului românesc în anul 2021 este o fată de 14 ani din Constanţa. În ultimul an de gimnaziu, Maria Amalia Singuran învaţă şi se antrenează pe rupte: se duce la şcoală, face meditaţii pentru Evaluarea Naţională şi are două antrenamente pe zi, dimineaţa şi seara.

Maria Amalia Singuran, elevă la Şcoala gimnazială nr. 8 din Constanţa, a primit acest titlu de la Federaţia Română de Triatlon, la Gala Triatlonului Românesc desfăşurată la finele anului trecut, la Cheile Grădiştei, Braşov.

Amalia este în clasa a VIII-a şi practică sportul de performanţă de la vârsta de 7 ani. A dorit să facă înot, sportul fiind o tradiţie de familie: tatăl ei, Costi Singuran, a practicat lupte libere, reuşind să fie multiplu campion naţional.

După câteva luni de înot, fetiţa care deborda de energie a văzut, la bazinul unde se antrena, un afiş cu mesajul „Start Campioni la Triatlon“. Cum triatlonul înseamnă înot, ciclism, atletism, Amalia a spus părinţilor că asta îşi doreşte foarte mult: să înoate, să pedaleze şi să alerge. „De atunci este de neoprit“, povesteşte familia.

Amalia Singuran se clasează pe podium la fiecare competiţie internă şi internaţională, fie că participă la triatlon, aquatlon (înot şi atletism), duatlon (atletism, ciclism, atletism), ciclism, atletic etc. Este legitimată la Clubul Trident Triathlon Team din Constanţa, unde şi-a găsit o familie extinsă, şi face parte din locul naţional de triatlon.

„A ştiut tot timpul să se organizeze astfel încât să meargă bine şi cu şcoala - şi asta i se datorează sportului care îi disciplinează pe copii foarte mult, îi modelează frumos atât fizic, cât şi psihic. Profesorii de la şcoală o susţin şi se mândresc cu ea iar la club suntem ca într-o familie“, spune Lavinia Singuran, mama celei mai bune sportive junioare la triatlon.

Campioana îşi doreşte să continue cu acest sport complex, plin de adrenalină şi de entuziasm. Visează să aducă familia triatlonului românesc pe cele mai înalte culmi ale performanţei şi să ajungă acolo unde îşi doreşte orice sportiv de performanţă - la Jocurile Olimpice.

„Dacă iubeşti triatlonul, treci peste orice durere şi sacrificiu. Muncesc din ce în ce mai mult să-mi depăşesc limitele şi DA, să cânte Imnul Naţional este o onoare pe care ne-o dorim cu toţii!“, mărturiseşte campioana-cadetă a României la triatlon Amalia Singuran. 

Sursa Facebook Amalia Singuran

Maria Amalia Singuran - cea mai bună cadetă din România la triatlon - din Constanţa Sursa Facebook AS

PALMARES:

2019 - câştigă Campionatul Balcanic de Cross Triatlhon, din Serbia, categoria cadeţi mici.

2020 - medaliată la Belgrad Triathlon Day, obţinând locul 2 în proba de aquatlon, categoria cadeţi mici.

2021 - locul 2 la Triatlon Burgas Day, Bulgaria / vicecampioană naţională, categoria Cadeţi feminin, la Campionatul Naţional de Duatlon, Târgu Mureş / campioană naţională, Campionatul Naţional de aquatlon, Miercurea Ciuc / campioană Naţională (cadeţi), locul 4 la Open feminine şi locul 3 la ştafete mixte, la Campionatul Naţional de Triatlon Super Sprint, Izvorani / locul 3 (categoria 14-19 ani feminin) la Aqua Challenge, Mamaia / locul 1 la Super Sprint Open Feminin, la competiţia de triatlon H3RO Mamaia. 

Vă mai recomandăm: 

Campionii din garaj care aleargă şi pedalează pentru a ajuta şase copii orfani 

Jocurile Olimpice, triatlon: Felix-Pierre Duchampt, reprezentant în premieră pentru România, s-a poziţionat pe locul 36 în competiţia individuală 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite