Sfântul Nectarie, sărbătorit la Catedrala din Urziceni

Sfântul Nectarie, sărbătorit la Catedrala din Urziceni

Sfântul Nectarie este considerat ocrotitorul bolnavilor de cancer

Sâmbătă, 09 noiembrie 2013, întreaga suflare ortodoxă îl serbează pe Sfântul Ierarh Nectarie. Cu binecuvântarea şi mijlocirea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Catedrala din Urziceni a primit în dar o părticică din moaştele acestui mare sfânt, avându-l, pe vecie, ocrotitor alături de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Ştiri pe aceeaşi temă


Sărbătoarea va începe vineri seara, la ora 16, când se va oficia Vecernia şi Taina Sfântului Maslu. Apoi, în ziua praznicului, se va săvârşi, începând cu ora 7.30, Utrenia, Sfânta Liturghie şi Acatistul Sfântului Nectarie.

Sfântul Nectarie Taumaturgul, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi de dată recentă, este cunoscut mai ales ca vindecător al uneia dintre cele mai cumplite boli: cancerul. El este grabnic ajutător tuturor celor care vin şi se roagă cu crediţă înaintea icoanei sale şi a Sfintelor Sale Moaşte.

Sfântul Ierarh Nectarie s-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel situat în provincia Tracia din nordul Greciei.

Părinţii săi au fost oameni săraci, dar foarte evlavioşi. La botez a primit numele de Anastasie. La vârsta de 14 ani se îndreapta către Constantinopol, dornic să-şi continue studiile.

În anul 1866, ajunge în insula Chios, unde lucrează ca pedagog şi dascăl. La 30 de ani, devine monah la Mănăstirea Nea Moni, primind numele de Lazăr. Dupa un an este hirotonit diacon, primind numele Nectarie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: