Darius Vâlcov şi-a prezentat „Cartea roşie” a activităţii din primul an în Senat

Darius Vâlcov şi-a prezentat „Cartea
roşie” a activităţii din primul an în Senat

Darius Vâlcov este primul parlamentar de la Olt care-şi face cunoscută activitatea parlamentară...

Senatorul PSD de la Olt, Darius Vâlcov, ce deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei de administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat, şi-a prezentat, miercuri – 26 martie, raportul activităţii depuse în primul an din primul său mandat ca parlamentar. Vâlcov nu a ratat ocazia ca, în faţa ziariştilor, să lanseze un îndemn tuturor colegilor săi din Parlament, senatori şi deputaţi, de a-i urma exemplul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cuprinsă în cadrul unei broşuri cu 28 de pagini şi având coperţi în culoarea roşie a partidului pe care îl reprezintă acum (după ce, între 2007-2012, a condus filiala judeţeană a PD/PDL, fiind chiar primar pentru două mandate "şi-un pic" al capitalei Slatina, n.a.), activitatea parlamentară a lui Vâlcov din primul an numără 183 de luări de cuvânt, 30 de propuneri legislative, 14 întrebări, 15 declaraţii şi 26 de comunicate de presă. Practic, “zestrea” adunată de acesta în primul său an ca parlamentar îl plasează de departe pe primul loc dintre toţi cei 13 "aleşi ai neamului" daţi de judeţul Olt.

Fostul primar al municipiului Slatina din perioada iunie 2004 – decembrie 2013 (când a demisionat după ce a fost ales în Senat, n.a.) a spus că este conştient că, poate, ar fi putut realiza mai multe în primul său an ca parlamentar, dar a pus totul pe seama traseului alambicat şi greoi pe care o idee trebuie să o parcurgă până să devină lege organică.

“În luările mele de cuvânt, în iniţiativele mele legislative, nu am încercat niciodată <<să fac cantitate>> şi nici nu voi încerca şi nici nu mă va interesa dacă, anul viitor, voi veni cu un raport în care vor apărea mai puţine iniţative legislative; pe mine mă interesează să apară lucruri concrete pentru România şi pentru judeţul Olt. Şi, concret, anul acesta am două lucruri: parteneriatul ce se poate crea între autorităţile locale şi agenţii economici – sau numai agenţii economici – pentru parcurile industriale, Slatina fiind prima localitate din ţară ce a implementat legea parcurilor industriale; iar, în al doilea rând, ar fi legea majorării salariilor primarilor şi viceprimarilor. Bineînţeles că nu este suficient şi, poate, este prea puţin dacă este să ne referim la lucruri care au devenit concrete, palpabile şi pe care le putem vedea. Toate celelalte iniţiative legislative se află în diverse faze ale ale procesului legislativ: gândiţi-vă că orice proiect, orice idee pe care o are un parlamentar şi vrea să o transpună în realitate, trebuie să stea şase luni în transparenţă publică, unde fiecare cetăţean al ţării poate veni cu propuneri şi îşi poate spune părerea. Apoi, ideea cu pricina intră în dezbatere în Senat, apoi în Camera Deputaţilor, unde iar există 60 de zile, la toate acestea adăugându-se vacanţa parlamentară, deci, trec cam 6-7 luni în total – şi aceasta doar dacă iniţiativa legislativă urmează un traseu normal şi toată lumea este de acord pentru a deveni lege, altfel poate dura mult mai mult”, a declarat Vâlcov.                               

Vâlcov va preda raportul activităţii precum firmele: anual, pe 25 martie

Senatorul a precizat că raportul activităţii sale din primul an ca parlamentar a fost deja distribuit liderilor de grup din ambele camere ale Parlamentului, preşedinţilor de comisii, la registratura Senatului şi la secretariatul general al Senatului, şi urmează a fi prezentat şi tuturor autorităţilor locale din judeţul Olt, instituţiilor publice. Nu în ultimul rând, un rezumat al “Cărţii roşii” a lui Vâlcov va ajunge şi la toţi alegătorii din colegiul electoral unde acesta a fost ales. Vâlcov a profitat de ocazie pentru a-şi îmboldi colegii din Parlament să-i urmeze exemplul, aceasta fiind, a spus el, o dovadă de transparenţă şi sinceritate.

“Aş vrea ca toţi colegii mei parlamentari de la Olt, dar nu doar ei, să facă acelaşi lucru pentru că numai astfel vedem care este munca fiecăruia şi, până la urmă, aşa putem să-i tragem la răspundere acolo unde este cazul - dacă este cazul, pentru a se aduce îmbunătăţiri şi propuneri pentru ca, anul viitor, chiar dacă anul acesta a fost unul nesatisfăcător, să fie din ce în ce mai bun şi mai plin de rezultate”, a mai spus Vâlcov, care a promis că, în fiecare an, în jurul zilei de 25 ale lunii martie, va veni în faţa presei cu un raport al activităţii sale parlamentare pe anul precedent.
 

Mai puteţi citi:

Ultimatum al pesediştilor de la Olt pentru directorii PNL: ori trec la PSD, ori zboară din funcţii

VIDEO  Senatorul Darius Vâlcov cere conducerii ALRO Slatina să nu deschidă robinetul şomajului

Senatorul oltean Darius Vâlcov va arbitra conflictul legat de Roşia Montană

Este oficial: primarul Slatinei, Darius Vâlcov, lasă Primăria pentru un fotoliu de senator

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările