Senatorul oltean Darius Vâlcov va arbitra conflictul legat de Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov... (FOTO: Mugurel Manea)
Darius Vâlcov... (FOTO: Mugurel Manea)

Senatorul PSD Darius Vâlcov a fost ales, marţi – 17 septembrie, să coordoneze comisia specială înfiinţată pentru proiectul minier Roşia Montană. În calitate de preşedinte al acestui organism, Vâlcov, care deţine şi şefia Comisiei de Administraţie din Senat, trebuie ca, până pe 20 octombrie, să formuleze un raport final privind Roşia Montană.

Înainte să fie ales în funcţia de preşedinte al comisiei anterior amintite, el se pronunţase împotriva proiectului de la Roşia Montană cu doar câteva zile înainte. Acum, acesta a declarat că se abţine de la o părere clară în acest sens deoarece ar fi o „antepronunţare”: „Numai după ce vom avea toate rapoartele şi vor fi trecute toate audierile voi putea să mă exprim în acest sens atât eu, cât şi colegii mei din comisie, pe care o să-i rog ca, până pe 20 octombrie sau până la finalizarea raportului oficial să nu prezentăm în public un punct de vedere pentru că ar fi total incorect. Oricum, până la urmă, majoritatea va decide. (...) Mi se pare un act de curaj din partea Guvernului ţării că a decis să lămurească această problemă de care toată lumea a fugit până acum şi, mai mult, mi se pare că se redă rolul Parlamentului, acela de a legifera şi de a avea ultima decizie şi cred că este o soluţie bună. Noi îl vom chema, dacă va fi nevoie şi dacă va dori, inclusiv pe preşedintele ţării la aceste lucrări legate de proiectul minier Roşia Montană, pentru a-şi spune şi domnia sa punctul de vedere”, a afirmat Vâlcov la un post local tv din Slatina

Totodată, acesta a precizat că, dacă membrii comisiei nu vor putea să încheie raportul oficial în privinţa proiectului Roşia Montană în timp util, vor solicita prelungirea termenului cu cât se va considera necesar.

Vicepreşedinţi ai Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană au fost aleşi Haralambie Vochiţoiu de la PPDD şi Andrei Gerea  de la PNL. Funcţia de secretar i-a revenit lui Ioan Moldovan, membru al Partidului Conservator. Comisia şi componenţa ei, alcătuită din 21 de membri din toate partidele politice din Parlament (cu excepţia PDL, care a refuzat, momentan, să-şi desemneze reprezentanţi, n.a.), au fost adoptate tot marţi – 17 septembrie, de Parlament, cu 311 voturi “pentru”, 5 “împotrivă” şi 15 abţineri.

Darius Vâlcov (36 de ani) a fost primar al municipiului Slatina din iunie 2004 şi până în aprilie 2012, când, preşedinte al filialei judeţene PDL Olt fiind, a demisionat din partid şi din funcţia de primar, apoi a trecut la PSD, din partea căruia a candidat iarăşi la Primăria Slatina. A câştigat un nou mandat - în iunie anul trecut, dar, după numai câteva luni, respectiv în decembrie, a demisionat din nou, de data aceasta ca urmare a faptului că tocmai obţinuse un mandat de senator.
 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite