Cine va conduce Ministerul Agriculturii. A fost, printre multe altele, viceprimar al Caracalului timp de două luni

Cine va conduce Ministerul Agriculturii. A fost, printre multe altele, viceprimar al Caracalului timp de două luni

Adrian Chesnoiu a ocupat, pentru aproape două luni, funcţia de viceprimar al municipiului Caracal FOTO: Facebook/Afrian-Ionuţ Chesnoiu

Adrian Ionuţ-Chesnoiu, deputat de Olt, va conduce Ministerul Agriculturii în viitorul guvern PNL-PSD. Înainte de a obţine mandatul de deputat a fost, pentru două luni, viceprimarul municipiului Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian-Ionuţ Chesnoiu (39 ani) era numele vehiculat pentru Ministerul Agriculturii de mai mult timp, acest minister fiind intens dorit de PSD. 

Chesnoiu a mai condus în guvernarea PSD Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), o instituţie cu un buget important.

Pentru nici două luni, în perioada 29 octombrie – 22 decembrie 2020, Adrian Ionuţ-Chesnoiu, originar din Cezieni, judeţul Olt, a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului Caracal. 

Anterior a ocupat, pentru alte câteva luni, 25 mai – 21 octombrie 2020, postul de administrator public al municipiului, după ce a pierdut postul de director al AFIR, post deţinut în perioada 15 februarie 2015 – 25 mai 2020. 

Pe această funcţie a fost promovat din postul de director de cabinet al unui secretar de stat tot din Ministerul Agriculturii, post ocupat pentru doar 20 de zile, în 2017. 

Tot funcţia de director de cabinet secretar de stat a mai ocupat-o între 11.02.2013 şi 08.07.2014 tot la Ministerul Agriculturii, iar între 09.07.2014 şi 08.08.2016, la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi din cadrul Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Toate funcţiile publice au venit însă după şase ani de carieră (01.08.2005 - 01.08.2011) ca ofiţer specialist în investigarea fraudelor/ afaceri europene/ anticorupţie - afaceri interne.

Viitorul ministru al Agriculturii a absolvit Liceul Ministerului Administraţiei şi Internelor “C-tin Brâncoveanu” Ploieşti în 2001, iar Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”- Bucureşti - Facultatea de Drept în 2005. 

Tot la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” a absolvit, în 2009, masterul în domeniul Managementul activităţilor de ordine publică şi siguranţă naţională. 

Tot în 2009 a mai urmat cursuri în domeniul securităţii naţionale la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” - Colegiul Naţional de Apărare, iar în 2011, la Institutul Diplomatic Român, un alt curs în domeniul - Relaţiile diplomatice şi securitatea globală. Tot în 2011, însă, a părăsit Ministerul de Interne.

Vă recomandăm şi:

Ciolacu: Mâine îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor. Am înţeles că Florin Cîţu va depune pentru şefia Senatului

Sondaj CURS, la comanda PSD. Social-democraţii, pe primul loc în preferinţele alegătorilor. PNL scade, iar USR se menţine sub AUR

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările