Ciolacu: Mâine îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor. Am înţeles că Florin Cîţu va depune pentru şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu  la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / Arhivă
Marcel Ciolacu  la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / Arhivă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că marţi îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor. Şefia interimară a Camerei este în prezent deţinută de prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, după ce fostul lider liberal, Ludovic Orban, şi-a depus demisia, în urma pierderii alegerilor interne din partid.

„Mâine îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, pentru că se conturează o majoritate„, a explicat Marcel Ciolacu. „Am înţeles că şi dommnul Florin Cîţu va depune pentru şefia Senatului”, a mai declarat social-democratul. 

Liderul PSD a mai completat că „procedura democratică oriunde în lume, când ţi-ai perdut majoritatea care te susţine, îţi dai demisia”, făcând referire la actuala şefă a Senatului, senatorul USR Anca Dragu, instituită în funcţie odată cu guvernarea coaliţiei anteriore.

În ceea ce priveşte postul de vicepremier PSD, Marcel Ciolacu a declarat, fiind întrebat de ce nu a dorit să deţină funcţia de conducere din Executiv, că „este o decizie politică”, luată împreună cu colegii de partid. „Am avut discuţii despre Guvern. După ce m-am sfătuit cu colegii mei, am luat această decizie”, a mai declarat liderul. Potrivit social-democratului, cel care va ocupa funcţia de vicepremier PSD în viitorul Executiv va fi unul dintre membrii PSD propuşi pentru a prelua portofolii în viitorul Guvern. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite