Sondaj CURS, la comanda PSD. Social-democraţii, pe primul loc în preferinţele alegătorilor. PNL scade, iar USR se menţine sub AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Cel mai recent sondaj CURS, realizat la comanda PSD, arată că social-democraţii ar câştiga detaşat dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în timp ce Partidul Naţional Liberal ar rămâne în urmă considerabil. În schimb, AUR ar fi printre primele trei partide în preferinţele alegătorilor, cu un loc peste USR. Sondajul a fost realizat în perioada 17 - 22 noiembrie.

Sondajul CURS a fost prezentat luni în şedinta social-democraţilor din Consiliul Politic Naţional, unde conducerea extinsă a partidului a hotărât să îl susţină pe liberalul Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, iar partidul să intre la guvernare alături de PNL şi UDMR. 

Faţă de un alt sondaj CURS realizat în septembrie, care măsura opiniile alegătorilor în caz de alegeri parlamentare, acum PSD creşte electoral cu două procente, în timp ce PNL scade cu un procent. AUR şi USR păstrează aceleaşi poziţii ca în sondajul precendent.

Conform datelor prezentate, dacă duminica viitoare s-ar organiza în România alegeri parlamentare, partidul care s-ar bucura de cea mai mare încredere ar fi PSD (38%), urmat de PNL (18%), AUR (14%), USR (11%) şi UDMR (5%). 

Sondaj CURS

La întrebarea „Cine consideraţi că este vinovat de producerea crizei politice prin care România trece în momentul de faţă?” 35% îl consideră vinovat pe Klaus Iohannis, 24% spun că PNL şi USR în egală măsură, 9% PNL, 7% PSD, USR 5%, AUR 2%, UMDR 1%. Toţi în egală măsură 12%.

Sondaj CURS

De altfel, 86% dintre respondenţi consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţia greşită, în timp ce doar 8% susţin că direcţia spre care se îndreaptă ţara noastră este una bună. 

În ceea ce priveşte intrarea PSD la guvernare,  34% dintre respondenţi susţin că social-democraţii ar trebui să rămână în Opoziţie, iar 47% spun că PSD ar trebui să intre în Executiv. 

Sondaj CURS

Sondajul s-a adresat populaţiei adulte din România, cu vârste peste 18 ani, volumul eşantionului fiind de 1023 de respondenţi, cu drept de vot. Datele au fost culese prin intermediul metodei CATI, adică prin intermediul telefonului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite