Stafilococul auriu, cauza toxiinfecţiilor de la Satu Mare. Patronul restaurantului riscă până la 10 ani de închisoare

Stafilococul auriu, cauza toxiinfecţiilor de la Satu Mare. Patronul restaurantului riscă până la 10 ani de închisoare

Peste 90 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat mâncare de la restaurantul sătmărean FOTO: Arhivă

Rezultatele preliminare a analizelor de laborator pentru probele biologice prelevate de la personalul restaurantului care a băgat în spital peste 90 de persoane, dar şi din alimente prezintă suspiciunea contaminării cu stafilococ auriu. Patronul restaurantului riscă să stea după gratii între 3 şi 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă după amiaza, prefectul Eugeniu Avram alături reprezentanţii celorlalte instituţii care au verificat situaţia de la restaurantul Romantic, a prezentat primele concluzii în cazul toxiinfecţiilor de la Satu Mare. Astfel, cei prezenţi au arătat că patronul unităţii alimentare a încălcat dispoziţiile date în primul caz de toxiinfecţie alimentară prin organizarea unui botez, la doar o zi după banchetul elevilor de la Şcoala Generală „Avram Iancu“. 
 
Tot în cadrul acestei întâlniri s-au prezentat şi rezultatele preliminarii a analizelor efectuate de cei dela DSP. Astfel, Dorina Dragoş, directorul DSP Satu Mare a arătat că probele biologice prelevate de la personal şi probele din alimentele folosite prezintă suspiciunea contaminării cu stafilococ auriu. Cu toate acestea, directorul a precizat că acestea dunt doar rezultatele preliminarii şi că rezultatele finale vor fi cunoscute la începutul săptămânii viitoare.
 
Amenzi şi dosare penale pentru patronul restaurantului
 
În urma celor două cazuri, patronul restaurantului Romantic a fost amendat şi riscă să ajungă după gratii. Pe lângă sigilarea celor două corpuri şi a spaţiilor de depozitare a alimentelor, DSP a aplicat ieri şi o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei, iar reprezentanţii DSVSA au sechestrat întreaga cantitate de alimente. Mai mult, în acest caz a intervenit şi IPJ Satu Mare care efectuează verificări şi cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de produse alimentare. Dacă se va demonstra că patronul unităţii alimentare a pus pe masă alimente expirate sau contaminate, acesta riscă închisoare de la 3 la 10 ani.
 
Pe aceeşi temă:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările