„Laptele de veveriţă“, băutura pe care o „mânănci“ vara la micul dejun. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat de sezon

„Laptele de veveriţă“, băutura pe care o „mânănci“ vara la micul dejun. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat de sezon

Foto UICA MIHAI

Reţeta bucătarului bănăţean Uica Mihai pune în aceeaşi gustare ingrediente care conţin foarte multe proteine, numai bune să te pună pe picioare într-o zi calduroasă de vară

Ştiri pe aceeaşi temă

Uica Mihai este un pătimaş iubitor de animale şi de aceea, de cele mai multe ori, împarte cu ele şi ultima bucăţică. Pisoii lui sunt nişte rasfăţaţi şi nu îi refuză niciodată bunătăţile. Dar "laptele de veveriţă" este o băutură energizantă numai bună de servit la micul dejun.

“Bandiţi şi cu aere de mafioţi sadea, motăneii mei Juju şi Fifi, acum deja mărişori, au dispărut ascunşi în tufele de crini galbeni de lângă gard şi m-au făcut să îi caut trei ceasuri punct prin curte. I-am găsit tolăniţi la umbra frunzişului bogat pe pământul răcoros, îmbrăţişaţi ca doi fraţi buni cu codiţele împletite.

Imaginea era atât de puternică şi de plină de duioşie încât i-am iertat pentru jocul de-a pititul şi i-am luat în braţe pe sus să îi hrănesc în bucătărie cu ceva bun.I-am dus în bucătărie şi le-am pus în bliduţe de tablă lapte de veveriţă...

Da, aţi auzit bine, lapte de veveriţă, o beutură – mâncare, pe care vara o improvizez într-o ulcică de trei litri ţinută la rece în frigider ca să fie pentru arşiţă si pentru hrană rapidă.

Şi vă dau reţeta mea ca să o aveţi la îndemână dacă o fi:

Dă-i prin maşina de tocat nuci ori prin cea de cafea, un pumn de mieji de nucă pe care i-ai prăjit în tigăiţă să îşi întărească aromele.

Pune nucile în blender, adugă o cantitate egală de zahăr tos, un strop de vanilie şi şase ouă întregi.
Blenduieşte la turaţie mică să se topească zahărul iar când ouăle încep să facă spună, adugă lapte bine răcit, câte puţin, câte puţin, până în buza blenderului.

O să obţii o băutură închegată de culoare gălbuie cu aromă fină de vanilie, pe care musai să o ţii la rece.
Şi poţi laptele ăsta să îl torni într-un castron peste pişcoturi rupte în mână şi să mănânci cu lingura la micul dejun încropeala asta plină de proteine, mai adăugând fructe zdrobite deasupra căpşuni, frăguţe, mure, zmeură sau cireşe , ori să o bei din pahar ca să te răcoreşti, când de atâta căldură îţi vine să te ascuzi ca motăneii mei pe pământul reavăn dintre crini”, povesteşte Uica.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările