Un fost primar, arhitectul-şef al Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi un om de afaceri, cercetaţi pentru fraudă cu fonduri UE de peste un milion de euro 0

Procurorii DNA Timişoara fac cercetări într-un dosar de fraudă cu fonduri europene de peste un milion de euro, în care sunt vizaţi arhitectul-şef al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Victor Borislav Naidan, un om de afaceri, dar şi fostul primar al comunei Pojejena Omer Radovancovici, supranumit şi "Prinţul Clisurii", care a fost condamnat, în trecut, pentru contrabandă cu ţigări.

Un fost primar, arhitectul-şef al Consiliului Judeţean Caraş-Severin
 şi un om de afaceri, cercetaţi pentru fraudă cu fonduri UE de 
peste un milion de euro Vezi comentarii 0

A ezitat mult timp să ajungă la măsuri draconice precum excluderi din partid. Şi avea dreptate, dar între timp l-a lăsat prudenţa. Dragnea confundă partidul cu cei 65 de membri ai CEx. Faptul că aceştia au votat cum au votat nu are prea mare relevanţă. În 2018, orice partid este format din oameni vii, care văd încotro se îndreaptă ţara, care nu au funcţii de pierdut şi care nu sunt cuplaţi la conductele de bani publici.

acum 12 zile · comentarii (12)

Cum este posibil ca un individ precum Tudorel Toader să mai fie încă rectorul celei mai vechi universităţi din ţară? Cum de mai este încă profesor? Ce fel de cursuri poate ţine ca profesor acest individ care alături de Dragnea au făcut probabil cel mai mult rău acestei ţări în ultimii 10 ani? Cum se poate el uita în ochii studenţilor şi să le vorbească de legi, de moralitate, de etică, de dreptate?

acum 13 zile · comentarii (9)

Revolta populaţiei şi-a liderilor din Ţările Baltice faţă de puterea centrală de la Moscova şi folosirea breşelor pe care perestroika şi glasnosti le realizau în eşafodajul puterii sovietice pentru a obţine independenţa, cetăţenii din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM) au început să devină tot mai nerăbdători în ceea ce priveşte democratizarea societăţii şi afirmarea identităţii naţionale a majorităţii populaţiei Republicii.

acum 18 zile · comentarii (0)

Se discută de mult timp despre subiecte tip grilă la examenele de absolvire. Care sunt avantajele, care ar fi dezavantajele? Din perspectiva unei experienţe de 30 ani de profesor în şcoală, şi ca preşedinte de comisii de absolvire, îmi pot exprima o părere avizată. Sunt şi avantaje şi dezavantaje, şi căi de optimizare a acestei soluţii.

acum 18 zile · comentarii (8)

Cînd Mircia Gutău a fost arestat şi apoi condamnat pentru corupţie, votanţii s-au strîns şi au protestat. Mai mulţi comentatori, printre care şi eu, au deplîns la vremea aceea lipsa de cultură civică a votanţilor. Vezi însă că trebuie să le cerem scuze, şi lor, lui, că oamenii se pare că l-au apărat pe bună dreptate.

acum 18 zile · comentarii (0)

În 2013, georgienii au tranşat cursa prezidenţială încă din primul tur, alegându-l pe Ghiorghi Margvelaşvili, candidatul susţinut de Visul georgian, partid controlat de miliardarul Bidzina Ivanişvili. Al doilea clasat – Davit Bakradze  – avea cu patruzeci de procente mai puţin şi era un apropiat al fostului preşedinte Saakaşvili, fiind susţinut de Mişcarea Naţională Unită (MNU). Duminica trecută s-a ţinut un nou scrutin.

acum 18 zile · comentarii (0)

Pe măsură ce ne apropiem de finele anului 2018 se înmulţesc manifestările, multe dintre ele festiviste, protocolare, de un formalism extrem, mult prea puţine, din păcate, cu substanţă, menite să marcheze Centenarul. Totul în cel mai pur stil românesc posibil, al acelui „merge şi aşa“ denunţat pe vremuri, într-o celebră tabletă din „România literară“ de Ana Blandiana.

acum 18 zile · comentarii (49)

Recitalul de toamnă tradiţional dedicat liedului, pe care îl oferă renumita soprană Mariana Nicolesco prin discipolii săi, era aşteptat cu frenezie. În acest an a fost închinat celebrării Centenarului Marii Uniri, drept continuare a startului sărbătoririlor începute în vară, la Cursurile de Măiestrie Artistică de la Brăila.

acum 18 zile · comentarii (0)

„Touch Me Not“ al Adinei Pintilie funcţionează foarte bine ca o colecţie de secvenţe din viitorul post-uman al speciei, cel spre care apariţia şi convieţuirea cu „inteligenţa artificială“ ne-mpinge, vrem, nu vrem. Ca (mai) totdeauna, filosoful la care trebuie în primul rând să ne raportăm este germanul Nietzsche, cel pe care şi l-au revendicat în egală măsură şi totalitarismul (nazist), şi democraţia (postmodernă, cea vatimiană).

acum 18 zile · comentarii (5)

Pentru români, guvernarea PSD-ALDE devine din ce în ce mai puţin relevantă, din moment ce problemele care interesează oamenii nu au niciun fel de rezonanţă în birourile ministeriale din Piaţa Victoriei. Fenomenul Alianţa Vestului, decizia a patru oraşe, Cluj, Oradea, Timişoara, Arad de a se asocia pentru a avea acces la banii europeni, o dovedeşte din plin. Dar se mai întâmplă şi alte lucruri cu importanţă majoră pe termen lung.

acum 19 zile · comentarii (66)

Viorica Dăncilă - prima femeie care ocupă funcţia de premier în România - a răspuns cu o tăcere panicată şi cu o fugă strategică din faţa microfoanelor la o întrebare normală pusă de un jurnalist în ziua comemorării a trei ani de la tragedia din clubul Colectiv: „Ce le transmiteţi răniţilor şi victimelor din Colectiv?”

acum 19 zile · comentarii (37)

„Nu suntem pregătiţi să preluăm preşedinţia Consiliului Uniunii Europene!“. „Bine, mă, că am fost pregătiţi să fim în NATO şi-n Uniunea Europeană“, îmi zic, în gând, în timp ce rememorez o serie de episoade din istoria acestui pământ care ne arată cât de pregătiţi am fost să facem faţă istoriei. Realizez că dacă nu înţelegem că trebuie să ne schimbăm mentalitatea, nu prea avem şanse să fim altfel.

acum 19 zile · comentarii (44)
Postari Recente