Doi medici şi cinci asistenţi medicali din Caraş-Severin, acuzaţi că au făcut vaccinări anti-COVID fictive | coronavirus

Doi medici şi cinci asistenţi medicali din Caraş-Severin, acuzaţi că au făcut vaccinări anti-COVID fictive

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin cer instanţei arestarea preventivă a doi medici şi cinci asistenţi medicali dintr-un centru de vaccinare din Bocşa, care în mod repetat ar fi simulat vaccinarea unor persoane împotriva COVID-19 şi au determinat registratorii să introducă în sistemul informatic datele acestora. În schimbul faptelor lor, ei încasau sume cuprinse între 100 şi 250 de euro.

Foarte importante aceste definiri iniţiale de mandat. Sunt totodată declaraţii de intenţii. dar şi angajamente pe o listă asumată individual şi acum validată de Congres, cu o majoritate covărşitoare (93-2) care-i dă şi mână liberă pentru a îndeplini aceste obligaţii, cu siguranţă chiar în ordinea de urgenţe expusă în faţa reprezentanţilor naţiunii.

acum 1 an · comentarii (78)

Eroul şi revoluţionarul Tudor Vladimirescu a fost un revoluţionar desăvârşit, el înţelegând că nu putea contribui la propăşirea poporului şi ţării sale fără a crea o bază programatică solidă, care să fie un act de căpătâi, o ”constituţie” pentru români.

acum 1 an · comentarii (51)

În ultimii ani, operaţiunile secrete ale Rusiei pot fi descrise drept cinice, criminale, uneori sofisticate, uneori incompentente dar, aproape întotdeauna, deosebit de agresive. Cauzele acestei agresivităţi, precum şi răspunsul Vestului, vor defini acest război al umbrelor, din hoteluri moscovite, în paradisuri fiscale sau în spaţiul virtual, în 2021 şi mai departe.

acum 1 an · comentarii (26)

Dacă mai era cineva care să spere că raţiunea va prevala şi că, după tot circul degradant din ultimele săptămni, va prevala înţelepciunea politică şi, cine ştie, jocurile s-ar putea întoarce înspre un orizont de normalite, ei bine să ştiţi că persoanele respective s-au înşelat într-o măsură a cărei amplitudine urmează s-o determinăm în următoarele săptămâni.

acum 1 an · comentarii (7)

Un tom de peste 400 de pagini, dintre care 120 sunt mărturii iconografice, intitulat "La cumpăna veacurilor" - apărut la iniţiativa şi cu efortul istoricului militar colonel (ret.) dr. Aurel Pentelescu, secondat de tenacele Laurenţiu Popescu - atrage cititorul prin inserarea unui interviu fluviu, care a fost consemnat pe 218 pagini, a cărui focalizare este pe o perspectivă aparte asupra apărării interesului naţional, în anumite etape istorice.

acum 2 ani · comentarii (8)

Este evident că marii jucători strategi de pe întreg mapamondul, unii răsuflând chiar uşuraţi, dau drumul la construcţii pregătite din timp, încercând să profite la maximum de ferestrele multiple de oportunitate, mai larg deschise acum decât au fost vreodată după cel de-al Doilea Război Mondial.

acum 2 ani · comentarii (59)

Citesc nedumerit articole în care se condamnă gestul şefilor unor companii private, care deţin reţele de socializare, în primul rând Twitter şi Facebook, de a închide conturile lui Donald Trump. Autorii articolelor greşesc grav. Nu poţi menţine deschise conturi care pot fi folosite pentru distrugerea de vieţi omeneşti. La incidentele de la Capitoliu au murit cinci oameni şi alţi zeci au fost răniţi.

acum 2 ani · comentarii (106)

Pe finalul anului trecut (29 decembrie 2020), Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a organizat o dezbatere online având ca temă „De ce nu se întorc migranţii. Efectele depopulării cauzate de migraţia economică în Occident (1990-2020)”, cu prezentări susţinute de sociologul Dumitru Sandu, geograful George Ţurcănaşu şi antropologul italian Pietro Cingolani de la Universitatea din Torino.

acum 2 ani · comentarii (25)

Evacuarea completă a lui Trump din spaţiul comunicării virtuale (prin blocarea pe FB, Twitter, Instagram ş.a) ne obligă la o clarificare conceptuală în lipsa căreia le vom permite radicalilor de dreapta să se victimizeze în continuare în dezbaterea publică. Ba chiar să iasă din corzile în care i-a împins luarea cu asalt a Capitoliului - şi sa recapete culoare în obraji.

acum 2 ani · comentarii (106)

Pentru că Legea 185 / 2020. Şi pentru că normare flexibilă deja în lege. Arhitecturile curriculare clădite pe arii de învăţare – curriculum oferit de şcoală; curriculum la decizia elevilor, din oferta şcolii – merg mână în mână cu opţiunile orizontale echivalente de carieră didactică, astfel ca normarea şi, mai ales, salarizarea să nu aibă deloc de suferit, aşa cum e firesc. Legea există, deci profesorii n-au de ce rămâne “pe drumuri”.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente
Modifică Setările