Paradoxul unei case din Vâlcea, aflată în acelaşi timp pe două străzi, la numere diferite. Proprietarul, pe nume Tarzan, a ajuns ţinta bancurilor FOTO

Paradoxul unei case din Vâlcea, aflată în acelaşi timp pe două străzi, la numere diferite. Proprietarul, pe nume Tarzan, a ajuns ţinta bancurilor FOTO

Casa din Ocnele Mari - Vâlcea cu două numere locative alocate unor străzi diferite - din Ocnele Mari - Vâlcea Foto Adrian Pană

Un localnic din staţiunea Ocnele Mari - Vâlcea s-a trezit că Primăria i-a alocat pentru aceeaşi casă două numere locative, pe două străzi diferite, fără legătură una cu alta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietarul a postat păţania pe reţeaua sa de socializare, dar ulterior, probabil, de ruşine sau la presiunea autorităţilor, a şters-o. Dar, ca orice informaţie apărută în mediul virtual, a fost distribuită şi de alţii.
 
Oamenii au început să facă tot soiul de glume pe seama „păţitului”, mai ales că are şi un nume ieşit din comun, povestind şi alte întâmplări asemănătoare despre greşelile pe care le fac cei care lucrează în cadrul Primăriei Ocnele Mari, dar şi al altor administraţii locale, în Nomenclatorul străzilor.
 
„Domnule primar, nici la ”Cascadorii râsului”, nu vezi aşa ceva. Mi-aţi pus un număr locativ. Vă rog, rezolvaţi problema, că râde lumea, fraţilor! O casă, două numere diferite, două străzi diferite! E unic în istoria Ocniţei. Alo, Primăria Ocnele Mari!”, a postat pe Facebook, Stamatie Ion Tarzan.
 
Reacţiile nu au întârziat: „Ce-ai păţit, Tarzane? Ai uitat de junglă? O liană ducea pe mai multe poteci”, sau „Pe două străzi diferite? Două numere diferite? O singură poartă. Ha, ha, ha.”, ori „Aşa te bagă de două ori la taxe”, l-au atenţionat cunoscuţii glumeţi.
 
 
Iniţial, oamenii au crezut că fiind vorba despre o casă aflată la o intersecţie de drumuri, au fost trecute ambele străzi, doar că una dintre străzile care apar pe numerele locative n-are nici o legătură cu locaţia. „Ai casă pe colţ, Tarzane, un număr este pentru principală şi un număr pentru stradă, în sus”, a remarcat o cunoştinţă. Dar altcineva a replicat: „Păi 22 Decembrie e strada cu ştrandul şi cu blocul”, prin urmare nu are legătură cu locuinţa lui Stamatie Ion Tarzan.
 

Pe o stradă întreagă s-au pus numere „şi la case şi la grădini”

 
Tot din comentarii am aflat că nu este singura eroare a angajaţilor administraţiei publice locale: „Sunt multe gospodării cu două numere, unul la casă şi unul la grădină, dar cu două străzi, mai rar... O stradă întreagă... Au pus numere şi prin copaci.”
 
De asemenea, internauţii au povestit şi alte experienţe asemănătoare: „Cunosc două persoane care, după căsătorie, în anul 1991, locuiau în acelaşi imobil şi aveau două adrese diferite. Exemplu: Strada Republicii şi Strada Decebal, acelaşi număr, bloc, apartament. Deci, este posibil orice, dar, totuşi, suntem în anul 2020”, a comentat cineva.
 
Altcineva şi-a amintit un episod similar: „Lasă, că ştiu eu pe cineva, la apartament, unde dacă stăteai într-o camera aveai o adresă în buletin, dacă te instalai în celălalt dormitor erai pe altă alee.”
 
 
 
Alte persoane au povestit din propriile experienţe: „La mine, nevasta este la nr. 6, la casă, eu la nr 2... Soarta, fiecare pe unde poate. Dar deh, unde nu este minte, nici nu trebuie să ceri”, sau „La Vlădeşti  (tot în Vâlcea - n.r.) avem exact la fel, două numere diferite, două străzi, dar deschiderea este la un singur drum”, ori „Şi eu am 65 şi... 69, la casă. Nu râdeţi”.
 

„Specialiştii din subordine au terminat... sfoara”

Câţiva internauţi au încercat să găsească explicaţia fenomenului: „Greu de explicat cum o gospodărie poate să aibă două numere. Şi specialiştii din subordine au terminat... sfoara”, ori „Nevasta cu o adresă, soţul cu alta”, sună doar câteva dintre comentariile de pe net.
 
Contactat în mai multe rânduri, pentru a comenta acest aspect şi a ne spune dacă s-au luat măsuri şi care au fost acestea, primarul staţiunii Ocnele Mari, Mihai Pătru nu a răspuns la nici unul dintre numerele de telefon alocate, iar din partea Primăriei nu am putut să vorbim cu nici o altă persoană, viceprimarul fiind angrenat în „alte probleme”.
 
Ocnele Mari nu sunt pentru prima dată în atenţia publicului cu astfel de experienţe buclucaşe. La finele anului trecut, în dorinţa de a le mulţumi localnicilor, primarul Mihai Pătru s-a grăbit cu scrisul, iar ce a ieşit a fost cu totul diferit şi hilar, în acelaşi timp: „Mulţumesc locuitorilor pentru încrederea pe care o au în m..ie”
 

Vă mai recomandăm, pe aceeaşi temă, şi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: