VIDEO Un candidat la Primăria Ploieşti a intrat în greva foamei pentru că se consideră discriminat

VIDEO Un candidat la Primăria Ploieşti a intrat în greva foamei pentru că se consideră discriminat

Candidatul a intrat de luni în greva foamei FOTO Facebook / Primăria Ploieşti

Marius Fenichiu, candidat independent la Primăria Ploieşti, a intrat de luni, 16 mai, în greva foamei pentru că, spune el, legea electorală îl discriminează grav.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marius Fenichiu, fost membru PNL, candidează ca indepedent la Primăria Ploieşti, fiind una dintre cele 13 persoane care îşi doresc fotoliul de primar al municipiului.

În ultima perioadă, acesta a postat diverse clipuri,  realizate în regie proprie, pe reţelele de socializare, însă acest tip de propagandă electorală este interzis de lege, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care a ales ca de luni, 16 mai, să intre în greva foamei. Al doilea motiv este acela că nu poate primi donaţii, fiind indepedent.

„Intru în greva foamei pentru că legea electorală mă discriminează grav deoarece sunt candidat indepedent. Sunt obligat să angajez o firmă care să-mi producă materiale electorale. Nu pot să filmez cu propriul meu telefon şi să postez pe pagina personală de Facebook. Eu sunt un om simplu, nu am afaceri să-mi plătesc campania, iar această lege făcută de partide este împotriva candidaţilor oneşti. Refuz să mănânc până când Autoritatea Electorală Permanentă va înceta această sfidare la adresa mea“, a transmis Marius Fenichiu tot pe Facebook.

Potrivit lui Marius Fenichiu, normele de aplicare a legii electorale prevăd că doar partidele politice pot primi donaţii sau sponsorizări pentru campanie, în timp ce candidaţii indepedenţi îşi finanţează campania din surse proprii. De asemenea, materialele de propagandă, de la clipuri până la fotografii trebuie realizate de către o firmă sau un fotograf profesionist, iar o copie după acestea trebuie înregistrată la Autoritatea Electorală înainte de difuzarea în spaţiul public.

„Deşi conform legii, în calitate de candidat am dreptul să-mi exprim opiniile în mod liber si fără nicio discriminare, din cauza că imi este interzis să produc materiale în regie proprie, îmi este interzis şi dreptul la liberă exprimare, pentru că practic devin obligat să plătesc unei firme pentru producerea unor materiale“, mai spune candidatul.

 

Mai puteţi citi

13 pentru Primăria Ploieşti. Cine sunt candidaţii care vor să spargă ghinionul din administraţia oraşului

Candidaţi exotici la primăriile din România. Un jurnalist, un medic veterinar şi un jurist candidează la Primăria Ploieşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările