Autorităţile din Prahova decid luni dacă se impune carantinarea Ploieştiului

Autorităţile din Prahova decid luni dacă se impune carantinarea
Ploieştiului

Echipaje de poliţie FOTO Arhivă

Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti, a anunţat duminică 15 noiembrie, că rata infectării la mia de locuitori la nivelul oraşului s-a dublat faţă de săptămâna trecută şi a ajuns la 6.15.

 În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă organizează, luni 16 noiembrie, o şedinţă de urgenţă pentru impunerea unor noi măsuri. La şedinţă participă primarii localităţilor unde rata de infectare la mia de locuitori depăşeşte 1,5.

Contactat telefonic, Adnrei Volosevici a declarat pentru ”Adevărul” că, deocamdată nu este clar dacă Ploieştiul va intra în carantină, dat fiind rata infectării de peste 6 la mie.

”Decizia nu aparţine Primăriei Ploieşti, ci Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Sperăm să nu carantinăm Ploieştiul, ci să avem grijă ca măsurile impuse până acum să fie respectate cu stricteţe de absolut toată lumea”, a precizat Volosevici.

Autorităţile judeţene nu au actualizat datele cu privire la rata de infectare în fiecare localitate din Prahova.

 De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 15026 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 412 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a trei persoane de sex masculin (63, 72, 84 ani) şi a patru de sex feminin (57, 81, 81, 84), toate cu comorbidităţi.

În utlimele 24 de ore au fost confirmatre pozitiv COVID-19 272 de prahoveni, dintre care 9 sunt copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările