Încă o localitate din Sălaj, plasată în carantină. Rata infectărilor a sărit de 11 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul săptămânii viitoare, o a patra localitate din judeţul Sălaj va intra în carantină, pe fondul creşterii alarmante de cazuri de COVID-19.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj a decis plasarea în carantină, începând de luni 16 noiembrie, ora 5.00, a comunei Crişeni, unde se înregistrează cea mai mare incidenţă a infectărilor din judeţ.

"În urma analizei de risc epidemiologic, realizată de Directia de Sănătate Publică Sălaj, a fost iniţiată procedura de carantinare a localităţii Crişeni, rata incidenţei fiind de 11,46/1000 de locuitori. Documentaţia transmisă către INSP a fost aprobată, iar proiectul de hotărâre privind propunerea instituirii măsurii de carantinare a localităţii a fost deja supus votului membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, în vederea emiterii Ordinul Comandantului Acţiunii. Măsura carantinării localităţii Crişeni se propune a fi aplicată începând de mâine, 16 noiembrie, ora 05:00", se precizează într-o informare transmisă presei de către Prefectura Sălaj.
Crişeni este a patra localitate din Sălaj care intră în carantină, după Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei, unde această măsură a fost luată în 5 noiembrie, pentru 14 zile.

În judeţul Sălaj, rata infectărilor este de 5,88 la mia de locuitori.

Vă mai recomandăm:

UPDATE Uite carantina, nu e carantina.  Cum s-au jucat autorităţile cu nervii a zeci de mii de locuitori din oraşele ameninţate cu închiderea

Ministrul Tătaru, în vizită în judeţul cu trei oraşe carantinate. „Nu trebuia să ajungem la această diseminare în comunitate“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite