Rata infectării în Ploieşti s-a dublat într-o săptămână. Apelul primarului: ”Să nu intrăm în panică”

0
0
Pacient în spital FOTO Arhivă
Pacient în spital FOTO Arhivă

Rata infectării la mia de locuitori cu domiciliul în Ploiesti a crescut la 6.15, dublu faţă de săptămâna trecută, anunţă autorităţile locale.

În acest context, primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici,  face apel la ploieşteni să respecte regulile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică în această perioadă.

“Din pacate, într-o saptamana  procentul de infectare cu COVID 19 la nivelul municipiului Ploieşti s-a dublat de la 3.1 săptămâna trecută la 6,15 astăzi. La nivelul administraţiei publice locale depunem toate eforturile pentru crearea condiţiilor de prevenire a raspândirii noului coronavirus. Prioritară pentru mine este sănătatea  ploieştenilor. Ca să reuşim să trecem cu bine peste aceste încercări trebuie ca efortul nostru să fie comun. Cu toate acestea, nu trebuie sa intrăm în panică. Fac apel la fiecare dintre dumnevoastră să respecte masurile stabilite de autorităţi pentru prevenirea infectării: purtaţi masca, dezinfectaţi-vă des mainile, evitaţi zonele aglomerate, respectaţi distanţarea fizică!”, etse mesajul primarului Andrei Volosevici pentru ploieşteni.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 14754 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 405 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a patru persoane de sex masculin (50, 72, 76, 79 ani), cu comorbidităţi.

Incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, raportată la 1000 de locuitori este de 4,18.

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite