Reţeta originală de tort de ciocolată cu whisky

Reţeta originală
de tort de ciocolată cu whisky

Tortul este uşor de preparat FOTO: delicious.com.au

Un desert cu adevărat neobişnuit, tortul de ciocolată cu whisky necesită şi mai multe ingrediente speciale pentru a îl prepara. Care sunt aceste ingrediente şi paşii necesari pentru a pregăti ineditul tort, aflaţi din articolul de mai jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată mai întâi ingredientele ce vă sunt necesare: 300 grame biscuiţi Oreo, 300 grame ciocolată neagră, 100 ml cafea, 150 grame unt nesărat, 3 ouă, 150 grame zahăr pudră, 75 grame făină, 300 grame smântână cu conţinut ridicat de grăsime şi o lingură cu whisky.

Mai întâi preîncălziţi cuptorul la 160°C. Luaţi o formă de tort, ungeţi-o cu unt şi tapetaţi-o cu hârtie de copt. Puneţi apoi biscuiţii într-un mixer şi amestecaţi până când se fac bucăţi mici şi fine. Topiţi 70 grame de unt şi amestecaţi-l cu biscuiţii mărunţiţi. Puneţi amestecul de biscuiţi cu unt la baza formei de tort şi lăsaţi la rece un sfert de oră.

   Puneţi ciocolata şi restul de 80 grame unt într-un vas pe foc şi amestecaţi până se topesc. Adăugaţi cafeaua şi amestecaţi puternic. Luaţi amestecul de pe foc şi lăsaţi la răcit 10 minute.

Următorul pas este de a separa albuşurile de gălbenuşurile de la cele trei ouă. Puneţi albuşurile într-un mixer. Amestecaţi şi adăugaţi un vârf de sare, după care adăugaţi zahărul şi continuaţi să amestecaţi până când compoziţia capătă consistenţă.

Amestecaţi uşor gălbenuşurile într-un vas mare, după care adăugaţi amestecul răcit cu ciocolată. Adăugaţi făina, după care adăugaţi o treime din amestecul cu albuşuri. Puneţi încet apoi şi celelalte două treimi din amestecul cu albuşuri şi amestecaţi. Puneţi compoziţia în forma de tort şi lăsaţi la copt 45 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsaţi să se răcească, faceţi apoi mai multe găuri mici şi adăugaţi whisky-ul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările