Cum au apărut 10 preparate americane celebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheeseburgerul, o mâncare emblematică în SUA FOTO: Shutterstock
Cheeseburgerul, o mâncare emblematică în SUA FOTO: Shutterstock

Ştiai că cheeseburgerul a fost inventat, din greşeală, de un adolescent de 16 ani de la un fast food din California? Sau că savuroasele fursecuri cu ciocolată au fost create de un medic dietetician? De la aripioarele Buffalo, la nachos, poveştile lor merită spuse.

Hot dog: New York, 1860-1870

Clasicul cârnat nemţesc frankfurter a fost adus în America, mai exact în, în Brooklyn, New York, de un emigrant neamţ (probabil Charles Feltman). Doar că acesta a adoptat un alt mod de servire a acestor cârnaţi: în chifle lungi de pâine. Mai târziu, au devenit clasicii hot dogi Au fost popularizaţi (unii ar zice chiar perfecţionaţi) în Chicago în 1893, când un vânzător de la World’s Columbian Exposition i-a vândut unei mulţimi înfometate. Aparent, chiflele de pâine erau folosite ca accesoriu pentru servit, pentru că mănuşile albe care erau înmânate clienţilor pentru a le fi mai uşor să mănânce erau, de obicei, furate.

hotdog foto Shutterstock

Cheeseburger: Pasadena, 1926

Cheeseburger foto Shutterstock

Cheesburgerul, umilul cheesburger, îşi datorează existenţa unui puşti de numai 16 ani, din Pasadena, California. În 1926, Lionel Sterberger, fiul patronului unui local mic, „The Rite Spot“, a ars pe o parte un hamburger, iar pentru a-şi ascunde greşeala a decis să pună deasupra o felie de brânză. Aceasta este poate una dintre cele mai gustoase greşeli din lumea gastronomiei.

Vrei să ştii ce conţine un sandviş Ruben? Sau poate să afli cum a greşit un medic dietetician o reţetă şi a creat celebrele fursecuri cu bucăţi de ciocolată? Află poveştile lor, dar şi ale altor preparate americane celebre pe clickpoftabuna.ro.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite